lördag 11 oktober 2014

kvinnan med guldbyxorna

Dödligt vackert...

Jag samlar in varma, vackra ting att förvara i minnets lador inför den vinter som kommer, vare sig en vill eller ej. Närhelst det stora vemodet rullar in kan jag ta fram en kram, ett skratt eller en känsla och hålla den i handen en stund. Där blir aldrig tomt, hur mycket jag än plockar ut. Magiskt!


Åfors

Det är en tur till Åfors (ett av mina verkliga smultronställen häromkring) där glasbruket ligger tyst och slutet. Genom de stora fönstren ser vi att det lyser i taken. På alla dörrar står det att tillträde är förbjudet då saneringsarbeten pågår. Vi spankulerar under samtal om det övergivna, nedlagda och om möjligheter och höstfärger , bly och arsenik, och en förbipasserande kollega delar generöst ut rainchecks för kaffe och knäckebröd och jag förstår att hen verkligen menar det. Grillning på altanen (men vi sitter inne i stugvärmen och äter) och sedan skön poesi och kloka funderingar och musik som berör, på Folkets Hus. Sena samtal och morgonkaffe vid mitt lilla köksbord och ett farväl till en saudiamerikan och en son som sover medan Matilda och jag far ut till Långasjö, går runt sjön, dricker te på ett litet fik och sedan strosar runt bland senapshonung, ullplädar och pumpor.

Långasjö
Krysseboda
En rask långpromenad uppåt skogen och genom en del av Byn och en något sen lunch på lax och en slö eftermiddag med läsning, Minecraft och katter. Sol och träningsvärk efter fredagens pass på gymmet. Familjeträning är inte riktigt vad det kanske låter som. Tyngre, tuffare och helt klart roligare! Mycket skratt och det är ju tur att en får ha kul på "mitt" gym!

FLEXibel!
Mrs Muscle!A Jack-O-Lantern-to-be (och en god soppa därtill!)