söndag 26 april 2015

at the end of the day

Redo!
Utflykt idag, igen. Svartbäcksmålas spår lockade för en lite längre distans. Variationen och det mindre hårda underlaget. Att komma mig utanför sockengränsen. Ryggan packades och efter lunch stack jag iväg. Jag valde, efter visst övervägande, att köra ett av femkilometersspåren tre varv. Det var tungt och inte jättekul precis hela tiden, men varför ska det vara det? Att pröva sina gränser och vidga komfortzonen är, för mig, en del av grejen med att springa. Liksom att, trots värkande lårmuskler, kunna notera de vackra, knallgula blommorna som växer i kanten av de svarta små vattendrag som kanske gett området sitt namn. Att le mot en kvinna som rastar sin amstaff och sedan möta henne på nästa varv (hon hade hunnit ett halvt) och heja, som vore vi gamla bekanta. Springa om ett strövande, till synes förälskat, par och försöka skärpa ihop sig och inte se så jäveltrött ut. Tänka på springande vänner, andra lonesome runners och på den i bilen väntande återställningsfikan. Ge mig själv någon minuts gåvila medan jag trycker i mig en jolmig Nöt-Crème och tar ett par klunkar vatten. Känna doften av skog och vår. Se hur en del av björkarna börjat få musöron och fundilera på varför inte alla... är det månne olika sorter?


Jo. En blir rätt slut av att springa långt.
Och så till slut "gå i mål" och snabbt få av mig den svettvåta tröjan och på med en torr och krångla av den lika våta behån under och sedan krypa in i en varm jacka, dra i mig en halvliter vatten och så slå mig ner vid ett bord för att fylla på energidepåerna och bara sträcka på benen och vifta med fötterna en stund innan jag vänder kylaren mot Byn igen.

Alternativ mealprepp idag. Tänker att det vore fint att ta med lite kanelisar upp till Oslo. Lägger dem sedan i frysen, utom några jag ska ta med till mina goa kollegor på Industriprogrammet, i morgon bitti, som alltid bjuder på gott kaffe.

Medan jag ringer och pratar med sjuk son, på bättringsvägen, lagar jag en god middag och diskar upp i köket efter bullbaket. Hänger upp de nytvättade träningskläderna på tork och inser att jag glömt de jag hade i fredags. Får köra en halvtom maskin. De kan inte ligga några dagar till... Stryker en skjorta, lackar naglarna och landar i sköna fåtöljen exakt när Babel börjar. Jag är osäker på om jag orkar se hela eller om jag ska krypa i säng...


Norsk mealprepp!

Inga kommentarer: