söndag 21 juni 2015

summer solstice is upon us!

Stenhårt altanhäng.
Jag vaknar tidigt, i natten. Ute är det ljust och de regntunga molnen har rosaorange solkanter. Idag är årets längsta dag. Natten årets kortaste. Midsommar.

Jo, det har varit midsommar här också. I lugn och ro. Linus, Jenny och Kristofer har varit här. Vi har umgåtts, grillat, ätit sill och jordgubbar, spelat kubb och på midsommarafton var sköna vännen Annhelen här. Igår hade vi lite mer långväga besök av Kristofers mamma, hennes sambo och svärmor. Jenny gjorde en vidunderlig smörgåstårta, så rejält dimensionerad att vi kunde bespisat hela kvarteret. Fantastiskt god var den, dessutom! Mestadels har det, helt traditionsenligt, regnat men om kvällarna har det varit blå himmel och vi har kunnat sitta ute på altanen, filosofera och elda i grillen. Inlindade i filtar, givetvis...

Nu är de på väg tillbaka mot Falkenberg och Oslo och jag ska först ägna en stund av förmiddagen åt att göra exakt ingenting. Sedan ska jag plocka undan och pyssla, i väldigt maklig takt, och så får det bli en lite längre löptur senare i eftermiddag. En bra runda ska tänkas ut.


Jomenvisst....

... vi hade faktiskt lite sol, också!

 Lillmysen! 

2 kommentarer:

Cuby sa...

Göra exakt ingenting är vad vi sysslar med också efter hårt midsommarfirande. Men vi funderar på att ta oss ut i skogen... Kram!

magda sa...

Jag funderar på en springrunda, som sagt. Men inte än på några timmar!
Njut skogen! KRAM!