söndag 26 februari 2017

stillheten

- Byebye, says Sigrun
Igår, efter lunch, bilade vi ner till Bunkeflostrand, Sigrun och jag. Resan gick fint. Hon sov någon timme och resten av resan tittade vi på gula bussar, lastbilar och hon knaprade på små kex, drack vatten och så sjöng vi lite. Mikes och Matildas flyg var försenat så vi väntade på dem en god stund, i lägenheten, innan de dök upp. Vi hörde en försiktig knackning på dörren och Sigrun fick själv öppna dörren. Hennes lycka var obeskrivlig! Deras också! Och jag kände en viss lättnad att kunna lämna över ansvaret för denna lilla ljuvliga människa.

När gullungen slutligen somnat såg vi en väldigt bra film, Arrival, drack något glas rött och smaskade god choklad från Åre Chokladfabrik. Filmen var av det där slaget som ställer frågor och som gav oss ett intressant samtal efteråt. Bästa sortens filmer, det! Sedan somnade jag väldigt, väldigt gott och när vi lugnstartat söndagsmorgonen körde jag hemåt. Eftermiddagen har varit lite städning, matlagning (veckans matlådor klara!), ett långt samtal med Linus och en del slösurfande, mestadels på Youtube.

Sportlovet är slut och tack vare Sigrun, och hennes föräldrar som gav mig förtroendet att få ha hand om henne en hel vecka, har jag inte skänkt jobbet en enda tanke. Inte ens nu tänker jag på jobbfrågor. Huset är nystädat, tyst och stilla. Katten ligger hoprullad som en liten boll i soffan och strax ska jag krypa i säng.

Imorgon är en annan dag. Och snart är det påsklov!

Inga kommentarer: