torsdag 4 januari 2018

still life

Fortfarande sjuk. Feberfri, men med huvudvärk, snor och hosta. Underbart. Allt smakar wellpapp, så jag har ingen lust att äta. Triggar smaklökarna med något japaner gör helt underbart; små korta program om människor som älskar mat, eller som samlas kring mat. Jag har just avverkat Samurai Gourmet (och fått sådan lust på sobanudlar) och nu börjar jag se om Midnight Diner: Tokyo Stories.
Det går sådär. Men avsnitten är välgörande för min själ och jag har i alla fall fått i mig en stor kopp svampbuljong och kunde känna att det var gott. Alltid något.

Huset är tyst. Rodeys är i Hemsedal och åker skidor. Barb och jag har huset för oss själva och jag kunde kanske varit mer social, men jag orkar inte. Dock ser vi någon film tillsammans, om kvällarna. Igår såg vi Spotlight, om hur The Boston Globe avslöjade hur katolska kyrkan systematiskt skyddat sig själv och de präster som i årtionden kunnat begå sexuella övergrepp på massor av barn. Vidrig organisation.

Jag hade tänkt att jag skulle gå sköna långpromenader varje dag, den här ledigheten. I själva verket har jag inte gått en enda. Men jag har bestämt mig för att resa upp till Oslo på sportlovet. Och nu är boende bokat för Nettis och min fjällvecka, i september. Hurra!

Inga kommentarer: