tisdag 22 juni 2010

start

Arbetsveckan startade igår med utflykt till Ödevata Fiskecamp. Hade jag fått välja hade vi istället kört igång direkt med skolarbete, men nu fick jag inte det. Utflykten bekostades generöst av en fond och grundaren av densamma hade uttryckliga önskemål kring vad pengarna skulle användas till. Å andra sidan fick eleverna fiska och paddla och äta en god picknicklunch och vimla lite och sedan avrundades det med glass innan vi körde tillbaka till Byn.

Men idag är det spikskorna på. Dags för projekt Läsa Upp Betyg. För en del kommer det att fungera precis som tänkt och önskat, för andra ska det om inte annat bli en rejäl språk- och matteboost. Matten tar en annan lärare hand om, lyckligtvis. Annars hade det nog inte blivit mycket till höjningsmöjligheter.

Mannen har just kört till jobbet, jag ska plocka ihop mina saker och gå över till jobbet. Solen skiner, morronkaffet kluckar i magen och idéerna flyger omkring i mitt huvud. Efter jobbet tror jag Ina kommer över för en fika. Det blir najsigt; fika, samtal och pyssel i skön symbios.

Igår pratade vi 50-årsfester, Mannen och jag. Han fyller om en knapp månad. Det verkar som att han ska ställa till med fest fast jag får uppfattningen att han gör det en smula motvilligt. Jag har redan bestämt mig; här ska fanimej inte has något särskilt 50-årspartaj. Möjligen ska jag ha en lite förstärkt G.L.Ö.G.G. It's my party... ;-)

Och visst är det lite sorgligt att kommunbiblioteket inte har Coraline, på engelska?


Emmaboda 22 juni, 2010

Inga kommentarer: