lördag 13 juni 2015

island in the sun...


Jag har en fantastiskt rar kollega. Nej... jag har några stycken som går in under det epitetet, men... den här särskilda kollegan, som vi kan kalla Lena... hörde att jag tänkte hyra hus på Öland någon vecka under sommaren. Och erbjöd mig att, i stället, "vakta" hennes stuga, ett par veckor, när hon och maken är på annat håll.



Idag gjorde vi en liten roadtrip för att jag skulle se hur allt funkar, dvs var jag hämtar vatten och slänger sopor och hur det funkar med duschen, och träffa grannarna (som i denna oerhört lilla fiskehamn skulle kunna fylla en hel teveserie som skulle bli minst lika myspysig som Skärgårdsdoktorn) och få en allmän guidning kring traktens små smultronställen.


Och nu. Jag är handlöst förälskad. I en liten, liten fiskehamn. I ett fantastiskt hav med fritt blås ut mot horisonten. I en oändligt hög, illandes blå himmel som välver sig över hav, alvar och strandängar. I ängshöken, gladan och havsörnen. I slingriga vägar som gjorda för löpning och cykling. I rökt fisk och Ottenby lund. I röd jättevallmo som vajar i fälten och oändliga kalkstensmurar. Jag ska inte överdriva och påstå att jag är kär i korna som driver omkring överallt. Men... vi ska nog komma överens.

Amazonträff vid Långe Jan.
Den här och ett drygt trettiotal liknande skönheter...

Jag vill ha semester NU!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Du kommer bli fågelskådare! Jag vet det! Och vi kommer skåda ihop på Öland!

magda sa...

Tror du jag kan lära mig det? :D

ming wan lee sa...

underbara, mytiska Öland! helt oslagbar :)