söndag 12 juli 2015

i'm a poor lonesome cowgirl...

Nä. Det är jag inte. Jag är rik. Inte direkt ekonomiskt, men jag har så mycket annat. Tänker jag. Ensamheten kan dock svida till ibland. Hur självvald den än må vara. Då är det skönt med vänner. Igår körde jag upp på norra landborgen och hälsade på Malin och hennes lilla familj. Fikade, promenerade och pratade, grillade och pratade mer. Lättsamt och mer djuplodande. Sedan körde jag "hem" genom skymningen.

Gav mig själv en skön söndagsmorronsemestersovmorron. Vaknade till musik av Andrew Bird. Mike har tipsat mig om denna perfekta vakna-med-en-mugg-kaffe-i-handen-musik. Trivsam bekantskap.

I eftermiddag kommer Annhelen över och för att vi ska få plats i den här lilla stugan, båda två, har jag plockat ihop och småstädat lite. Värst vad jag breder ut mig ibland. Sedan har jag suttit med mer kaffe och iakttagit vad som måste vara en brun kärrhök som har haft något för sig ute på strandängen. En lång stund. Jag är glad för kikaren. Och för fågelboken.

Nu tänker jag ta mig en kortare springrunda i landskapet och sedan vet en aldrig vad som kan hända! Förutom att sola. Det kommer inte att hända eftersom det är jämnmulet. Kanske ta en promenad med kameran? Kanske sitta på den lilla verandan och läsa? Ikväll blir det grillning och vinprat. Gott så.


Inga kommentarer: