onsdag 15 juli 2015

sommaren tar inte semester

Soundcheck
Häromdagen kändes det som att sommaren, eller snarare ledigheten, var slut. Det var i söndags, och när jag kikade på datumet såg jag... det är en hel månads frihet kvar! Sommaren fortsätter! Jamen... JA! Underbart!

Så... jag tog nya semestertag. Annhelen dök upp på ön och vi grillade och pratade och långpromenerade och trivdes och på måndagskvällen cyklade vi ner till Carlas café i Näsby för en skön musikkväll med Anders F Rönnblom. Krogen är en gammal, sparsamt konverterad, lagård och känslan av att sitta där och smutta på en kall ale och vänta på menyn (god mat!) medan bandet soundcheckar och förväntansfulla människor börjar samlas och slå sig ner i den udda möblemanget var fin. Som... sommar på sydöstra Öland, helt enkelt. Spelningen var tajt och rolig och bjöd på ett par små överraskningar och när det var dags att trampa hemåt igen hade mörkret fallit. Kvällen var varm och mjuk, vägen låg tom och allt var så tyst, så tyst. En uggla av något slag smög ljudlöst över vägen och lite längre fram några ystra fladdermöss. Annhelen höll på att köra in i en diskret midnattslöpare, helt utan reflexer etc, men i övrigt mötte vi ingen, den dryga milen tillbaka till den lilla hamnen. Ingen motvind och inga backar. Inget motstånd. Ett magiskt, härlig sommarkvällsäventyr!

Nu är jag hemma i Byn igen. Jätteroligt att börja med att försöka få bukt med en toalett som inte slutar rinna. Jag försökte faktiskt (helt jeffla oteknisk är jag dock inte) men det är nog en packning som ska bytas och jag har varken lust eller tid att ta reda på vilken och vad och hur och dona med det, så jag sitter här nu och väntar på en rörmokare. När jag ringde igår eftermiddag lovade de komma klockan sju, så jag satte klockan på kvart i. Nu är hon snart halvtio och än har då ingen riddare i vit bil dykt upp... Å andra sidan har jag hunnit läsa, kaffa och prata med Matilda. I morgon kommer de! WOHOO! Eller... Mike kommer. Matilda stannar i Malmö, med en kompis, ett par dagar, medan Mike dumpar ett ton bagage här och sedan åker över till Gotland. Först på söndag kväll blir det familjeliv med grillning och sånna goa grejer. Passar mig fint! Jag börjar bli duktigt bekväm, helt enkelt...

Karl för sin hatt!

När mokaren gjort sitt, och jag kan sätta på vattnet igen, ska jag dra igång tvättmaskinen. Det har blivit en del... och så ska jag fixa och röja och städa och pyssla. Hinna träffa en god vän för en fika. Och springa. Ikväll ska jag springa! I min skog - och nu när jag fått ränna omkring i det öländska landskapet blir det kul med lite mjuka stigar bland träd.

Sommaren tar inte semester! Den bara kör på!


Inga kommentarer: