tisdag 21 juli 2015

ashtangavinyasayoga, park lane edition

I söndags...
Vill verkligen att sartorius och de andra iliopsoasmusklerna ska snälla till sig. Ingen löpning igår och ingen idag, heller. Däremot har jag dammat av ett par yoga-DVD:er och kört ett par pass och kompletterat med lite extra höftböjarövningar och det känns som att det börjar lätta. Om inte annat märker jag direkt hur jag blir aningens mjukare och smidigare, hur musklerna inte spjärnar emot hela tiden. Tror faktiskt jag ska lägga till ett måttligt yogapass om dagen, under resten av semestern. Sedan kan jag få svårt att hinna...

Vädret har varit helt perfekt idag. För inomhusaktiviteter. Spridda skurar, moln och blåst som fört tankarna till hösten. Jag har haft att pyssla med så det gör mig verkligen inget. Tvärtom. Jag känner ingen väderpress alls.

Såg till exempel en intressant dokumentär på SVT Play, Löparen, om långdistanslöparen Markus Torgeby som drog ut i de jämtländska skogarna för att bo i en tältkåta och springa och slippa en massa distraktioner och stress... Han säger "... det är ju bara att käka havregryn och springa och inte nåt himla krångel..." och jag kan inte säga emot honom. Beundrar modet att ta språnget. Stack bort till biblioteket för att låna hans bok, Löparens hjärta, men de hade den inte. Dock är de ju lyhörda och kommer att köpa in den, och har reserverat den till mig.

Nu faller skymningen snabbt över Byn. Tolvtusen festivalare börjar samlas för några dagars tokparty men än är det tyst och lugnt. Jag ska lägga mig och läsa en stund, eller kanske lyssna på en sommarpratare. I morgon ska jag springa!

2 kommentarer:

ANNA sa...

Du kanske skulle göra som jag å skaffa en "rulle". Ibland kallas de grid ibland yogarulle, massagerulle, foam roller eller något annat i den stilen, en sån här köpte jag å vi är rätt bra kompisar nu https://www.sportamore.se/produkt/75989-s-gear-tube-roll-30-cm å det hjälper massor att bara rulla lite.

På Youtube finns rätt mycket enkla instruktioner å på vissa gym har de pass som man kan gå och lära sig hur man använder rullar.

magda sa...

Foamroller är ett jättebra tips! Jag har en sådan, som jag använder emellanåt (köpte den i Ullared och den är himla bra). Nu har det ju blivit lite oftare. Men det känns som att jag just när det gäller de här musklerna inte riktigt kommer åt dem med rullen. Sitter liksom delvis "inuti" häften... Har fått tips om en mycket bra naprapat i Kalmar och ska ringa direkt i morgon bitti. Jag hoppashoppashoppas det finns en tid för mig!