lördag 28 maj 2016

fullt ös medvetslös

Det blir en vecka på Öland, även i sommar...
När jag gick hem ifrån jobbet i torsdags, ganska sent, kändes livet så mycket lättare. Tack vare råslit hela veckan föll liksom alla bitar bara på plats. Bedömningar och betyg klara i alla kurser utom två och de gör jag nästnästa vecka. Fredagen, som började med 11,5 km gryningslöpning, blev effektiv och lite lång, den också (för att var fredag, då, när jag vanligen slutar halv tolv...), men när jag gick hem hade jag inte bara ordnat för nästa veckas vikarier och städat av skrivbordet. Jag hade hunnit kvittera ut en ny jobbdator, också, och ha ett par riktigt bra elevsamtal. Jag firade genom att sticka till gymmet och köra lite discofredag (bara det som syns!) och sedan vidare till Kalmar för lite nödvändighetsshopping. Jag hittade just ett par sådana jeans jag letat efter - och de kostade inte en förmögenhet (vilket jag iofs aldrig skulle lägga ut på just jeans) - och lite annat skrafs. Behöver jag säga att jag somnade ovaggad, på kvällen?

... HURRA!
Vaknade i morse av att klockradion-vakna-mjukt-med-stegrande-ljus-lampan gick igång och jag låg en stund och lyssnade på Naturmorgon innan jag gick ner i köket, fixade kaffe och virade in mig i en filt och drack det ute på altanen, i raggsockar. När jag vaknat till liv (det tog en stund) slängde jag in en tvätt i maskinen och lite skräp i bilen och körde till Miljöstationen, sedan till Duvemåla för införskaffning av tre härliga chiliplantor (tror jag ska sätta egna från frö nästa år) och två vita pelargoner råkade följa med också. Apoteket (vitaminer), Systemet (proviantera för SRF) och ICA (tvättmedel) och så hem och tvätta mer och städa och plantera om chilisarna och hitta trevliga ytterkrukor till pellisarna och tänka i packningsbanor gånger två (England, hem och jobba en och en halv dag och sedan Sweden Rock). Lena undrade om jag ville kvista över på middag så sedan cyklade jag över dit. Helt vegan middag! WOW och underbart! Möjligen var inte vinet klarat på ett helt ortodoxt sätt, men där har jag ändå dragit min gräns. Orka bry mig, liksom.


Kvällen blev ännu ett program med David Attenborough och sedan dokumentären om Sparks helt galna fans. Mysigt telefonprat med Linus och ett lite kortare, men inte mindre mysigt, med födelsedagsbarnet Johanna.

Nu behöver jag sova. G'natt.


Inga kommentarer: