tisdag 20 april 2010

flit

Vi gör så många bra och roliga saker tillsammans, min käraste och jag. Även de mest vardagliga göromål blir otråkiga när vi gör dem tillsammans, eller parallellt.

Igår hann jag hem först. Jag började med middagen och när Mannen kom hem hjälptes vi åt att göra den klar. Jag hade börjat röra ihop nötfärs med fint hackad purjo, kapris och dijonsenap och gjorde små biffar av geggan, som jag sedan lindade in i bacon och stekte. Till detta fixade Mannen bulgur med god smak och trollade ihop lite squash och tomater med en bit brie.

Efter maten gick vi ut direkt och började pyssla. Mannen bytte ut sina vinterdäck mot sommardito och jag fick äntligen tummen ur och sanerade/storstädade min bil invändigt. Plockade ur skräp, dammsög supernoggrant, torkade av och polerade. Lagade växelspaksknoppen och lite annat som satt löst. Samlade viktiga survivalgrejer i en plastback som får stå i bagageutrymmet. Den stora röda magliteficklampan funkade minsann. Den kan vara bra att ha och slå ihjäl påkörda smådjur med, kanske? Inte för att jag någonsin gör sådant. Enda gången det hänt var när jag körde över en stor hare för en del år sedan och, tro mig, den behövde inte eftersökas... den finfördelades så den blev ett med asfalten... Bilen (ett stort tungt as - Volvo S80) gick sönder undertill och fick stå på verkstad i en vecka. Så kan det gå när man kör fort. För fort. Inte ens det gör jag nuförtiden. Jag har liksom blivit medveten om min egen dödlighet, liksom andras...

Vi arbetade på tills skymningen föll och kylan kom krypande. Då var det skönt att komma inomhus för varm snabbdusch, disk (Mannen) och tekokande (jag). Vi hängde en stund i soffan och slökollade lite nyheter och väderprognoser innan vi kapitulerade och kröp i säng. Jag har drömt om städning hela natten...















När jag vaknade - åh, så segt det var... - sken solen från klarblå himmel och det var nästan fyra minusgrader. Dimman hovrade över den spegelblanka sjön. Att, efter frukost, hejdåpussande och andra morgonbestyr, sätta mig i den rena, fräscha bilen kändes nästan högtidligt. I kväll ska jag ta itu med utsidan på bilen!


Emmaboda 20 april, 2010.

Inga kommentarer: