lördag 12 april 2014

när berget inte kan komma till mukunda...

Jo, vi hade ju besök och föreläsning av Mukunda (Mats Watting) i torsdags. Salen blev fullsatt och vi fick en väldigt intressant föreläsning som innehöll både generell information om rörelsen och tron liksom mer personliga erfarenheter. Det säger en hel del om hur Mukunda arbetar när en grupp om nästan femtio elever sitter uppmärksamma i över en timme! Sedan fick de också möjlighet att ställa egna frågor, men där tror jag att antingen hade några av frågorna besvarats under föreläsningen eller så tog blygheten överhanden. Men en del frågor kom ändå upp och det blev bra samtal! Igår samtalade vi om besöket, eleverna och jag, och de var mycket nöjda. Flera uttryckte att det var så mycket bättre än de förväntat sig - och då hade jag ju ändå försökt "sälja in" det hela, ganska ordentligt!

En får ju göra såhär när en bor som vi gör och det är långt till många av de intressanta ställen en skulle vilja besöka tillsammans med eleverna. När vi var på kulturresa till Malmö, i höstas, passade vi på att besöka moskén där, och i höst blir det Stockholm igen - och där finns ju ett veritabelt smörgåsbord av möjligheter. Jag har också dragit i lite trådar för att försöka få kontakt med andra föreläsare som kan tänka sig att besöka oss, här i det sydöstra hörnet av det småländska höglandet. Får se vad det kan tänkas ge.

Annars är det ju lördag idag och inte vilken lördag som helst utan stora förberedarelördagen. Om en vecka är jag någon helt annanstans, där det är väldigt varmt, och jag måste fundera på vad jag ska ha med mig, tvätta en del, prata med katt- och husvakterna igen och dessutom köra ett lass till återvinningen. Så egentligen har jag ju inte tid att sitta här, men jag vill också ha något lite tid för kaffe, slösurfande, läsning och att vakna till liv...

I förberedelserna ingår också att kika på nätet och upptäcka att kamelspindlar (a k a skorpionspindlar) inte är tillnärmelsevis så stora eller livsfarliga som ryktet gör gällande. De är inte ens giftiga. Det kan vara bra att veta, om en nu skulle springa på en. Och nej nej nej, det blir inga spindelbilder i min blogg. Sällan.

Inga kommentarer: