söndag 13 april 2014

the big sleep och lite lösa planer

Torsten. Prydnadskatten.
Jag har sovit gott och länge. Kroppen har inte riktigt vaknat än. Jag låter den komma ikapp i lugn och ro vid ett köksbord med en katt på. Sixten övervakar händelserna i kvarteret från fönsterbrädan, alternativt bordet. Det verkar vara ett ganska lättsamt jobb. Kvarteret ligger alldeles tyst. Inte ens kajorna verkar ha kommit igång än. En skata flyger förbi och katten slår irriterat med tassen mot fönstret medan han fnyser lite grinigt.

Kaffet är nybryggt och starkt och jag lyssnar på Stil medan jag dricker det och gör upp lite lösa planer för dagen. Jag fyndade en snygg golvlampa, för en hundring, igår och ska väl hämta den under förmiddagen. En promenad får det väl bli också. Ett par tvättar och jag har lust att måla på altanen, men det får vänta ett tag till. Det ska bli roligt att få riktigt fint där inför sommaren. Kanske ser jag en film? Syr något? Läser? Time will tell.


4 kommentarer:

Cuby sa...

Påsklovar inte du? När ska du till Saudiarabien igen?

magda sa...

Vi har lov v 17 här. Åker till Saudi på torsdag! Den här gången har vi planerat ökenexkursion! :)

Cuby sa...

Ökenexkursion låter som någon jag vill göra! Gillar öken och annat kargt och tröstlöst. I den arktiska öknen på Svalbard kände jag mig levande.

magda sa...

Där kan jag faktiskt helt förstå, och vara enig med, dig! Jag gillar en viss ödslighet.

Om jag ser några fåglar lovar jag ta kassa bilder som du kan få kolla på! ;)