måndag 16 januari 2012

gubbröra

En mig närstående mansperson ska få en liten överraskning i form av en matlagningskurs. Inte för att kursen i sig själv behövs, så mycket som att den förhoppningsvis ska öppna något nytt fönster. Inspirera. Vidga vyer.

När man botaniserar i kursutbudet dyker det ständigt upp något som heter "Matlagning för herrar". Vad är det? Behöver herrar lära sig laga mat på något särskilt vis? Är de så totalt oförmögna att grundkursen består i uppvärmning av tevatten och sedermera Bullens pilsnerkorv (OBS! Steg 2)? Eller är det superavancerad kemi med ohemult dyra attiraljer och gadgets? Har det kanske med själva rätterna att göra?

För mitt fördomsfulla inre spelas scener upp, där rundlätta, tunnhåriga änkemän i nedre pensionsåldern ikläder sig förkläden och radar upp sig vid en radda skolköksspisar för att sammanbitet och metodiskt tränga in i matlagningskonstens alla mysterier.

Där tror jag inte Lillmysen vill hänga.

(En helt vanlig gryta med en helt vanlig visp i en ovanligt supersmarrig sås, lagad av en ovanligt underbar man)

Inga kommentarer: