torsdag 12 januari 2012

totalt jävla mörker

Just så ser det ut utanför mitt fönster. All snö har, precis som jag trodde den skulle göra, smält bort och kvarteret ligger svart och tyst. Grannarna har plockat bort och ner sina julbelysningar, adventsstjärnor och ljusstakar. Inte jag, dock. Jag ska göra det i helgen. Till dess får det lysa vackert och uppmuntrande från mitt hus. Just nu gläder jag någon enstaka förbipasserande med att dessutom ha tänt levande ljus i vardagsrumsfönstret. Jag gläder mig själv också. Det återvändande ljuset märks än så länge mest på eftermiddagarna. Igår, när jag gick hem vid fyra, var det knappt skymning ens.

Snart helg, hörni. Resten av vårterminen kommer torsdagarna att vara mina fredagar. Inga lektioner på fredagar och jag har fattat det mogna beslutet att inte befinna mig på min arbetsplats då. Vanligen. Undantag kommer givetvis att göras, men generellt tänker jag sköta min planering så att jag kan vara hemma på fredagarna. Men i morgon har jag en person som kommer in och gör en så kallad särskild prövning, så jag ska jobba förmiddagen.

Mina planer för helgen? Mats har annat för sig så jag ska vara hemma. I morgon blir det lite gott att äta och någon flaska vin tillsammans med Catharina, är det tänkt. I övrigt får det bli lite hemmagrejande, tvättande och förhoppningsvis hittar jag pysselgnistan igen och kan åstadkomma något kreativt. Kanske en sväng in till stan (Växjö)? Ungefär så.

Men än är det torsdag. En arbetsdag ska laddas för. Så här:

Inga kommentarer: