söndag 4 maj 2014

hemma igen - del ii

Jag har badat!
Det är vackert ute i skogen, nu.
Jag har svårt att motstå roliga utmaningar, så när Jenny vidarebefordrade en badargrej som går som en löpeld genom Norge - och nu vidare över grensene - hoppade jag på. Sedan gruvade jag mig lite. Det är ju rätt kallt i vattnet och var skulle jag bada? Men jag kom på att det ju finns en liten badplats i Eskilsryd, i Skärsjön, och där skulle jag ju passera på min väg till Kalmar, så jag packade ner en handduk och drog iväg. Jag fick parkera ett par hundra meter från "stranden" och promenera ner genom skogen. Det blåste lite snålt men solen sken och har en lovat så har en! Så jag drog av mig klänning och skor (baddräkten var redan på, under) och gick i. Egentligen ska en tydligen hoppa i vattnet, men bryggan låg kvar uppe på land så det gick liksom inte. Jag doppade mig och tog ett par simtag och ja...det var kallt. Men inte värre än att jag kunde gå i en gång till och dokumentera med en bild in mot land. Sedan var det skönt att först svepa in mig i badlakanet och därefter känna ruschen i kroppen när blodcirkulationen drog igång. Jag hade förresten ett vittne; en man som kom med sin traktor för att lägga i en båt. Han skrattade gott när han såg mig. När jag klätt mig körde jag vidare till Kalmar och hämtade de två korgstolarna. Som helt nya! Ett veritabelt fynd, if you ask me. På IKEA verkar de bara finnas i svart och vitt (och jag ville absolut ha naturfärgade) och kostar 995 styck. Jag fick båda för 700 och då medföljde två vita dynor. Sådant gillas!

Feg-Sixten...
SOOOOLAAA!
Väl hemma igen pysslade jag med lite tvätt och var över till rara kattvakterna med lite prickasenter. Sedan sken solen så lockande på min altan och stolarna såg så bekväma ut att jag drog ut en filt och gav mig själv ett par härliga soltimmar. Riktigt härligt! Jag lät Kung Sixten I av Parkgatan följa med ut på altanen och han tassade omkring där länge, länge innan han så småningom vågade sig ner på det farliga gräset. Sedan tassade han runt i trädgården och kikade försiktigt, hela tiden småpratandes med mig. Rätt vad det var hade han forcerat törnrosahäcken in till grannen Leif och smög runt lite. Jag kopplade av och solade vidare. Efter en stund blev det ett väldigt jamande på honom och hur jag än kallade på honom så kom han inte utan gick in i Leifs carport och satt där och ynkade sig. Jag gick över för att hämta hem honom och då såg jag vad som orsakat hans ängslan. En annan katt. Lääääskigt ju, tyckte Sixten. När jag dök upp drog den sin väg och jag kunde ta Kungen under armen och ta hem honom, och släppa in honom. Men nästa gång får han försvara sitt rike själv. Torsten ska få gå ut om några dagar, kanske, och Vilma får stanna inne ett tag till.

Fynden!
All tvätt är tvättad, jag har gett mig själv ett skönt fotbad och ser just nu på Apornas Planet, på SVT2. Inte filmen, dårå, utan ett fint naturprogram igen. Lackar naglar och njuter den sista av hela sjutton lediga dagar! Jag är rejält taggad för att jobba imorgon!Inga kommentarer: