tisdag 20 maj 2014

i en liten skog


Igår eftermiddag körde jag bort till den lilla skogen vid sim- och träningscentret för att "löpträna" (dvs träna för att så småningom kunna springa...). Jag kunde ju springa på lite närmre håll, men mina knän gillar det något mjukare underlaget på motionsspåret (fast helst hade jag sprungit på sådana där grova träspån, ni vet). Ökade på med någon ytterligare liten joggingminut och lånade ut min lur till en elev som tappat bort en träningskompis. Lite så vi jobbar, här i Byn. Och nästa gång jag är där kanske liljekonvaljerna slagit ut...

Igår var också dagen då jag blev klar med rättning av inte bara 68 nationella prov i tre delar (den muntliga delen inte inräknad) utan 25 litteraturanalyser därtill. Nu är betygen i samtliga mina engelskkurser i princip klara. Återstår: muntliga proven men de lär ju inte förändra helheten (nationella prov och alla annan tillgänglig information som ska ligga till grund för bedömning och betyg). Disk och röjning efter söndagsutflykten fixades undan och jag och Johanna fick chansen att prata en stund också.

Den här dagen börjar tyst, mjukt och dimmigt och är inte mindre späckad än gårdagen, men nu känns allt så mycket lättare. Träning i eftermiddag, och så göra några ärenden. Köra någon maskin tvätt så jag har allt klart när jag, så småningom, ska packa inför Englandsresan.

Nu har Vilma fått börja gå ut, hon också. Jag tycker jag gjort mitt under ett halvår för att få henne att känna sig hemma. Nu får hon fixa sin del av dealen och jag tycker det verkar som att det fungerar. Hon var lite rädd att gå in igår, när jag stod vid altandörren (för att hindra de andra två från att gå ut... ett tag till vill jag ha dem inne på nätterna), men hon gjorde det!

Mjau!

Inga kommentarer: