fredag 3 december 2010

fredagsfin

Fin Fredagsmorgon. Jag ändrar inte på mitt koncept, det där som ger mig en sådan snäll start på dagen. Så det är P1-morgon, tända ljus och kanelkaffe med en slatt grädde. Det är lång, varm dusch och eftersom det är fredag är det lite extra omsorg om kläder - färgskalan idag går i grått med en mörkt lila silkessjal som avbrytare - och nylackade naglar (färg: Black Diamond).

Studiedag på arbetet idag också. Vi fortsätter med Gy 2011. Egentligen kallas detta för "kompetensutvecklingsdagar" och väldigt sällan känns det som att min kompetens utmanats, eller utvecklats, det allra minsta. Men igår kändes det väldigt bra. Vi jobbar med planering och innehåll i de olika gymnasieprogrammen (jag jobbar främst med Hum) och för första gången får jag verkligen en överblick över poöngen och hur allt beräknas och fördelas samtidigt som vi också arbetar för att få synergieffekter och kunna samköra så många kurser som möjligt med de andra programmen. Tidigare har jag arbetat på arbetsplatser där allt sådant bara dumpats, färdigt, i ens knä - och jag trodde verkligen att jag inte fattade något om hur allt hänger ihop. Det gjorde jag inte heller. Men nu gör jag det. Kan till och med komma med konstruktiva egna uppslag! Jag känner mig kompetensutvecklad.

Min fina Messengerväska från Timbuk2 står laddad. Jag har stoppat ner lite övernattningsgrejer också. Ikväll blir det opera - Madama Butterfly! - i Malmö, med fina Agneta! Måtte nu bara Satans Järnvägar hålla sin del av vårt avtal.



Emmaboda 3 december, 2010

Inga kommentarer: