söndag 30 mars 2014

familjär premiär

Linus och Elinora in da house!

Kramar och prat och årets första altanmiddag och fleecefiltar och när vi fryser går vi in och dricker kaffe och tar oss en liten whisky till och så pratar vi och skrattar och funderar och Linus hittar två frågesportsspel som jag inte visste att jag hade (hur kom de hit? Vem fick jag dem av? Ingen aaaaning...) och så spelar vi oss in i natten och glömmer alldeles bort Earth Hour men å andra sidan har vi nog bara en enda lampa tänd (så vi kan läsa frågesportkorten) och i övrigt levande ljus och min fullständigt oförutsägbara spotifylista och till slut går jag och lägger mig medan de unga tu stannar uppe en stund till och nu sover de gott och jag begår ännu en premiär, för året: morronkaffe på altanen. Solen skiner, fåglarna kvillrar och på radio är det Stil och det lovar att bli en underbar vårdag.

Igår var det Spin of Hope på träningscentret. Vår skola hade ett lag, som vi brukar, och det blev en rejält svettig och rolig timme. Mitt knä bråkade lite när jag stod upp och cyklade men då satte jag mig bara ner och fortsatte köra med samma belastning. Himla kul att köra med pulsmätare, förresten! Kanske, kanske, kanske skulle jag masa mig iväg till något spinningpass. Nån gång. Eventuellt. Möjligen. Jag får se. Dagens motion får bli en lång promenad, i alla fall! Kanske kan lura med mig Linus och Elinora på den?

Nu ska jag fylla på kaffet, svepa in mig i en skön filt, lyssna vidare på Godmorgon, världen! och läsa Fuskaren som försvann. Skön start på skön dag på min altan!

(Avd. favoriter i repris)

Inga kommentarer: