lördag 29 mars 2014

ljuvlig lördag

Blå himmel, även genom skitiga fönster...
När jag låg på en lave i bastun igår och kände hur knäna började bränna räknade jag efter. En normal helg har jag i runda slängar 65-66 sammanhängande timmar som är helt mina egna. OK... en timme mindre den här helgen, eftersom sommartidspåfundet införs i natt. Jag tänkte att det är så skönt att aldrig behöva ens tänka på jobbet, hur mycket jag än gillar det, under den räckan av timmar. Så ska det få förbli.

Igårkväll, efter träning och bastu och proviantering, gick jag ett varv med dammsugaren. Katterna luddar som fan. Och så picklade jag lite mer rödlök och snodde ihop en coleslaw. Nu har jag redan varit uppe en timme (vaknade av kombon sol i ögonen och kattass duttandes i mitt ansikte) och druckit en balja kaffe, lyssnat på Lundströms bokradio (åh, vad jag vill läsa Majgull Axelssons senaste!) och fått in en pulled pork i ugnen. Jag får finaste kärleksbesöket idag; Linus och flickvännen Elinora! Och Linus fick höra om min matlagning förra helgen och önskade sig pp idag. His wish is my command! Jo, faktiskt. När ens ungar blivit vuxna, ansvarstagande och kloka vuxna får en skämma bort dem något alldeles ohemult. Faktum är att en kan skämma bort sina ungar något alldeles grymt även som hemmavarande och ändå inte curla dem. Jag tänker att det handlar om... balans. Att frihet också innebär ansvar. Att en ganska ofta måste anstränga sig för att få det en vill, eller önskar. Att en inte kan få allt och att det är väldigt ointressant vad andra ungar får [göra]. Att en kan prata om allting och att samtal och kramar och närhet och kärlek är det viktigaste av allt. Mina barns vägar till vuxenlivet har inte alltid varit spikraka. Verkligen inte. Men de har fixat det och det har absolut att göra med den uppfostran de fått. När jag ser på dem har det alltid varit med kärlek och stolthet och den kärleken och stoltheten blir inte mindre nu när jag ser dem som vuxna.

Alltså ska här tok-skämmas bort! Och vem vet? Kanske får jag mina utsidor (fönstren, alltså) putsade? Ett givande och ett fående. Och det fantastiska vädret gör klart att mina fönster verkligen skulle behöva en rengöring...

Men nu ska jag inte sitta här och dryga mig, längre. Jag ska duscha och klä mig och städa badrummet och åka till handelsträdgården och köpa påskliljor och minipenséer och pyssla järnet och i eftermiddag ska jag, och ett gäng från jobbet (mestadels elever!), köra en timmes spinning för Spin of Hope! Därefter ska det bli la famiglia till 110%!

Skön lördag!

(Extra fin version!) 

2 kommentarer:

Matilda sa...

Vi älskar ju att bli bortskämda av dig! Jag har en lång lista på favoritmat vi önskar oss i sommar också ;-)Hehe.

PS. Du har verkligen gjort ALLT rätt med och för oss, och vi vet det och är enormt tacksamma för det. Bara så att du vet att vi vet! Det enda jobbiga är att ribban ligger så himla högt när vi får egna barn... ;-) DS

magda sa...

Your wish is my command! :D

Kärlek!