fredag 14 mars 2014

no less than an effing miracle

De minnesgoda läsarna minns the neverending elände när jag skulle söka visum till Saudi, i höstas. Om ett tag åker jag ner igen och jag har stålsatt mig som FAN inför en liknande pärs. I tisdags eftermiddag ringde jag upp ambassaden för att fråga hur jag får tag på en visumansökansblankett (det ska sökas både elektroniskt och på gammelvis) och en mycket vänlig herre (inte samma som sist...) upplyste mig om att det nu är nya rutiner och att en dels måste anlita ett särskilt företag som sköter visumansökningar och dels måste infinna sig i Stockholm för skanning av iris och lämnande av fingeravtryck. Say WHAAAAAT??? Men... innan min hjärna hann implodera så sa han att eftersom systemet implementeras NU I HELGEN så skulle han skicka mig nödvändiga dokument via sin privata mejl så kunde vi låssas att jag egentligen fått dem tidigare... och så kunde jag ha en chans att få igenom min ansökan INNAN om jag hade alla papper klara och iordning - och det HADE jag! Jag har sparat varenda förbannade dokument som jag använde sist så i onsdags kirrade jag onlineansökan, betalade densamma, fyllde i pappersansökan, samlade ihop alla dokumenten och la i ett kuvert tillsammans med mitt pass och så kilade jag iväg på lunchen och postade det. I ONSDAGS, alltså.

Idag är det FREDAG... och när jag kom hem för en stund sedan... låg passet med vederbörliga stämplar etc och väntade i min brevlåda! Jag har inte fått kollat att det den här gången beviljar inresa by air (men det kommer att ske i helgen), men enligt Vänlige Mannen så KAN de enbart utfärda sådana... och då undrar jag ju om det var en praoelev som beviljade min förra ansökan..?

فوردعالم!

Som om inte detta vore nog har jag haft en kul dag på jobbet, tränat som FAN (när en kan vrida ur sportbehån efteråt vet en att en har kört ordentligt) och tagit en liten solskenstur i Bilen. Nu ska jag fjäska för missarna med lite prinskorvsknortar och så småningom tillreda en frugal fredagsmiddag, troligen bestående av en jätteskål popcorn och ett glas rött.

Inga kommentarer: