lördag 1 mars 2014

naturmorgon

När en somnar före nio om kvällen kan det mycket väl hända att en vaknar en kvart i sju alldeles av sig själv. Då kan en ligga och blunda en god stund, sträcka på sig och kanske lyssna på Naturmorgon i P1 medan hjärnan hinner ifatt kroppen. Om pelargoner (kanske skulle ägna morgondagen åt att väcka mina ur vintersömnen?) och fåglar och eucalyptusodlingar, i Sydafrika. Till slut kan kaffeabstinensen ta överhanden och medan bryggaren puttrar kan en då hänga upp tvätten en hann slänga i maskinen igår kväll. Sedan kan en sitta vid tända ljus, lyssna vidare och se ut i det mjuka, milda morgondiset. Dricka hett svart av Byns bästa, skala sig en clementin och knapra i sig ett par knäckemackor med Västerbottenost på. Världens godaste ost i kategorin gula hårdostar!

Så sitter jag här och funderar över dagen. Tänkte jag skulle köra en runda till återvinningen med ett par kassar papper och någon kasse glas och liknande. En vända med dammsugaren och lite allmänt städpyssel behövs också. Promenad? Kanske. Men gårkvällens totala utmattning sa mig att jag kanske ska göra detta till en vilodag? En innepysslar- och läsardag? En baka bröd- och laga lite god matdag?

Nu pratar Peter Birro (som jag gillar mycket mer än den uppblåste lillebrodern) i min radio och han spelar Miles Davis. Det kan ju jag också göra, faktiskt.

Inga kommentarer: