lördag 22 mars 2014

ledig dag

En långvarig kärleksaffär...
Vaknar tidigt. Det är ljust ute, men klockan är bara sex. Jag somnar om en stund och vaknar igen till Naturmorgon på P1. Kliver upp och fixar en kanna kaffe. Kattsand i halva badrummet. Dammsuger medan kaffet puttrar klart och dricker det hett och svart vid köksbordet medan katterna tassar omkring och himlen blir allt blåare.

Diskar undan, plockar med några papper och kör sedan ner till jobbet. Glömde ett par grejer som jag kan behöva i kväll, eller kanske imorgon, och kör sedan vidare till ICA för lite tunga inköp (kattsand och sådant). Smiter in på Systemet och köper på mig några ale. Just in case. Och så hem igen. Kånkar in grejerna och flyttar på bilarna så att jag enkelt kan städa ur och dammsuga G:a Bettan. Fin blir hon, den gamla damen. Spankulerar ett varv runt trädgården och ser små vårtecken. Funderar på om det inte vore läge att kratta ur häcken från alla hästens löv men skjuter lite på det. Går in och gör en rejäl frukostmacka och mer kaffe. Väntar lite. En tjej kommer för att kolla på GB och provkör en runda. Hon gillar den men vill fundera ett par dagar. Jag tar inte ut någon lättnad i förskott.

Drar ner dammsugaren i källaren och askar/sotar ur pannan ordentligt och fyller på en ny omgång pellets. Bråkar med tvättmaskinen en stund också, men varken lock eller lämpor verkar fungera. Jag får be en serviceperson kolla på den pronto och bereder mig på att kanske tvingas köpa en ny. Leva utan microvågsugn går ju hur fint som helst, liksom torktumlare. Men tvättmaskin måste jag ha. Alltid och hela tiden. På ICA köpte jag upp mig på en bit fläskkarré. Det är dags nu. Dags att kolla hur en gör pulled pork. Det lär bli en god söndagsmiddag och kanske en och annan lunchlåda, därtill. Som förberedelse gör jag picklad rödlök. En stor burk blir det. Den ska stå och dra ihop sig över natten.

Sedan går jag ner till en slags "post" och hämtar ett paket från Wolff-Wear. En lila softshelljacka som jag har tänkt ska bli en skön vår- och höstjacka. På väg hem igen pratar jag lite med en granne. Vi är helt överens om att en inte behöver kratta och ha sig i trädgården när en inte känner för det. Och så pratar vi resor. När han var på trekking i Nepal i januari var det så jeffla kallt. Han sov i fleecekläder och under tre täcken och frös ändå. Men sedan fick han värma upp sig på Andamanerna så det är inte synd om honom. Vi pratar om att passa tågtider i Bangladesh och om vilket fint och spännande land Saudi är (jodå, han har varit där också).

Min cykel har stått och väntat på mig, ett par dagar, hos rara cykelfarbrorn så när han ringer och säger att han är hemma från någonstans tar jag på mig sköna skor och nya, härliga softshelljackan och går bort för att hämta hem den. Klappar lite på den. Hoppas den håller många år till. Passar på att ta mig en liten mil på den innan jag cyklar hem den och parkerar vid kökstrappen. Inget mer garage på den här sidan sommaren, för den!

Nu ska jag kura skymning.

2 kommentarer:

ANNA sa...

Hellå Magda... Jag undrar så bara... Hur picklar du rödlök?

magda sa...

Kolla i dagens blogg. Jag har lagt en länk där! :)