söndag 6 mars 2011

framsteg

Min käraste är verkligen världens bästa! Bara så ni vet!

När vi avrundade arbetet i Huset i eftermiddags kunde vi konstatera att arbetet verkligen är en god bit på väg. Den här helgen har vi målat klart vardagsrummet och i kök och hall återstår bara lite färdigmålning av golvsocklar och dörrkarmar. När vi tagit bort all täckpapp, som täckt hela bottenvåningen, var det en skön syn att skåda. Sedan drog vi upp på övervåningen, täckte golven och Mannens skruvade loss en massa pryttlar och kapade överflödiga tevekablar och så grep vi oss an med att sparmåla taklister och alla vinklar och vrår, i det rum som ska bli sovrum. Sedan åkte vi hem (efter att ha gått en runda i trädgården och letat vårtecken - och vi hittade små gula, rara vintergäck, åtminstone!) och värmde lasagne och så körde Mannen söderut. Jag återvände till Huset, lastade in skräp i bilens bagageutrymme (fvb grovsopmottagningen på Miljöstationen) och sedan målade jag taket i sovrummet. En strykning räcker. Av bara farten målade jag väggarna en första gång också. Sedan tyckte jag att det började bli alltför dåligt ljus (bygglampor i all ära, men de ger ett skuggspel som lurar ögat) och plockade ihop.

Imorgon blir det inget arbete där. Efter jobbet ska jag köra till Miljöstationen och en sväng för att hälsa på "min" lille pojke, som jag är god man för. Och klockan fem är det stickcafé på Himmel och Pannkaka. Därefter tror jag att jag inte orkar så mycket mer, faktiskt. På tisdag har jag ett möte (det anländer en kille till som jag ska vara god man för och vi ska träffas, tillsammans med en tolk och ett par andra) efter jobbet och sedan vill jag träna. Så först på onsdag blir det målerijobb igen. Då ska jag stryka sovrummet en andra gång. Kanske hinner jag med en första vända i arbetsrummet också. De två rummen måste vara klara till helgen för då ska golven slipas.

Det blev en fika i vårsolen även idag. Med perfekt tajming dök Catharina upp precis när vi hällde upp kaffet. Jag lyckades hitta ett glas, som jag egentligen använder till värmeljus, så hon kunde få sig en slurk, hon också. Mysigt!

Jag har haft en enorm energi för arbete i helgen, men nu är jag duktigt trött. Jag ska diska, lägga fram kläder tills i morgon och ta mig ett varmt bad. Sedan ska jag krypa i säng och läsa och så sova. Hårt och länge. Ända tills jag vaknar...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dagsintag: 1247 kcal
Dagsuttag i form av träning/motion: Precis som igår så har jag ju naturligtvis bränt av en hel del genom målningsarbetet (kanske 3½ timme, effektiv tid? Plus lite strögrejer, förstås). En bit över 1000 kcal, enligt räknaren. Men... det får vara en bonus - jag väljer att inte räkna det.
TOTAL: 1247/1300 kcal - eller typ 250/1300? ;-)
Känsla: trött och nöjd!

Inga kommentarer: