torsdag 10 mars 2011

morgonfilurar lite

När jag la mig igår kväll regnade det så smått. Regn är kanske inte så roligt, men det gör underverk för att snön ska försvinna. Och när jag klev upp för en god stund sedan var det plusgrader. Visserligen bara 0.5 grader, men ändå på rätt sida nollan.

Jag ser fram emot att arbeta kort dag idag. Jag hoppas faktiskt inte bara hinna måla en del utan också köra över några lådor med grejer. Köket är ju klart och jag tänkte flytta över utensilier jag ändå inte behöver använda den närmaste veckan. En del annat kan jag också flytta över, som till exempel växter och tavlor (även om jag givetvis inte kan hänga dem än). Några lådor böcker kan också vara skönt att börja ta tag i - det hinner ju bli ett antal... Det blir ett trist boende här i lägenheten, en vecka, men det är smällar man får ta.

Det är märkligt ibland, hur livet liksom hinner upp en. Gång på gång. Igår blev jag hittad, på Facebook (var annars?), av en kvinna som en gång i tiden jobbade som barnflicka hos oss. Vi hade en del andra kopplingar också, åren därefter, och sedan drog livet vidare och nu plötsligt så har vi kontakt igen och mer än trettio år att uppdatera varandra på, samtidigt som vårt nu är mer spännande att höra om. Då var det en avgrund av år mellan oss (jag var väl typ elva och hon sexton) - nu är det bara fem år och våra liv liknar varandra i mångt och mycket.

Nå. Vi får se. Kanske skriver vi lite med varandra och så blir det inget mer. Inte som jag och min gode vän M. som känt varandra sen vi föddes, typ, och som bara tog upp tråden där vi lagt den och nu i snart tre år regelbundet skrivit långa, fina mejl med varandra där vi pratar om alla möjliga - och en del omöjliga - saker som om vi inte alls haft ett avbrott på mer än tjugofem år, vi också.

Eller min kära kusin Anna som jag snokade upp förra våren (tack igen, Fejan!) efter att vi tappat kontakten när vi var 18... och som visade sig bo i Kristianstad och som jag också träffat en del under året som gått. Men hon och jag har växt ifrån varandra på ett sätt som gör att vi inte hade egentligen några trådar att liksom bara ta upp och spinna vidare på.

Och nu... just nu... blir jag sådär vansinnigt arg igen... Vidareapportering på P1-morgon kring avvisning av romer från Rumänien och Bulgarien som avvisats utan att få den juridiska hjälp (ombud) de är berättigade till (efter tre dagar i förvar) och Billström och polisen och alla bara skyller på varandra och lutar sig på lagparagrafer ena stunden, för att sedan vägra stå för vare sig det man sagt och gjort i nästa... PISS är vad det är.


Emmaboda 10 mars, 2011

Inga kommentarer: