Satte ugnen på 200 grader, lite drygt, och delade degklumpen i fyra delar som jag kavlade ut så tunt jag förmådde. Innan sista kaveltagen strösslade jag över lite sesamfrön och vitlöks- och citronkryddat flingsalt. Kavlade in det och la sedan plattorna på plåtar som jag, i tur och ordning, lät stå i ugnen 8-9 minuter för att sedan låta knäckebrödet svalna på galler.
De blev kanske en aning salta (note to self: skippa flingsaltet nästa gång) men mycket fina i kryddningen och dessutom vackra i färg och form. Mestadels blev de dessutom alldeles sådär härligt knapriga som knäckebröd ska vara. Utom på ett par ställen, där det kändes lite... segt. Lärdom: kavla ännu tunnare - och alldeles väldigt jämnt!För det här var inte sista gången jag bakade knäckebröd! Snabbt och roligt!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar