söndag 19 februari 2012

farväl sth

Jag och Pia kramas hejdå på Centralen och strax därpå äntrar jag tåget västerut. Mot Karlstad och min älskling.

När tåget flyger över Årsta holmar och Årstaviken tar vemodet fatt i mig. Sorgen. Därnere har jag joggat ensam - och promenerat många gånger, både ensam och med vänner. Jag och P gick där en kall aprilnatt när vi, efter att ha kollat Poorva Express på en indisk sylta på Ringvägen, hamnade på Harry B James och såg något legendariskt okänt åttitalsband och P sedan fick för sig att vi skulle åtminstone till Gullmars. Fråga mig inte hur vi hamnade nere vid Årstaviken för det minns jag faktiskt inte. Jag tror vi skulle gå över lilla Skansbron och att vi gick ner vid Eriksdalsbadet, kanske? Han hade underliga idéer ibland, men jag minns ändå den där iskalla prommisen i någon slags sentimentalt sken. Skitarg och frusen var jag. Och vi splittade vid Gullmars som så ofta.

Eftersom han, och Ingalill, var mina newbieguider är ju hela stan full av sådana där minnen. Jag har hållit dem ifrån mig hela helgen - men just när jag tänkte att jag var home safe så fick de alltså tag i mig ändå. Nåväl - det svider över.

3 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Tänker inte säga nåt om att vi inte sågs osv, utan bara att jag såklart tänkte på dig när jag läste Rammstein-recension i DN, men mest att jag undrar vad som ska ske av detta farande över landet i skytteltrafik... :) Enjoy Värmeland! :)

magda sa...

Jag hade så lite tid - nästa gång hoppas jag innerligt att vi får ihop våra tider så vi kan umgås ordentligt!

pärlbesatt sa...

Fast jag menade det jag skrev, att jag inte tänker säga nåt om det. Det framgick att det var späckat med dotter-tid och att om du ville till mässan så fanns det lämpligare sällskap, som det kanske bestämts med tidigare. Jag har ju eremitat ganska duktigt. Var för övrigt som överkörd av en truck i helgen, efter tjurrusning inför lektioner och så nämnda lektioner. Så jag hade ändå inte orkat.

Det INTRESSANTA i mitt inlägg, för mig då, är det där med E-boda kontra K-stad. Emotser med spänning fortsättningen på sagan! :)

Och de nya wv är helt oläsliga. Behöver jag byta glajor undrar jag.