fredag 13 augusti 2010

ambitioner

Jag tog min morronkaffepåtår i en mugg från Wayne's sittandes på Konserthustrappan. På torget nedanför var de flitiga försäljarna i full fart med att rigga upp sina stånd och fylla dem med allehanda varor. Jag vet inte om det var de som kickade igång mina tankebanor men jag liksom kom att tänka på vad som gör en människa attraktiv både som vän och - i ännu högre grad - som partner.

Jag kom på att det är härligt med människor som har ambitioner med sitt liv. Som inte bara har gett upp. Som vill någonstans. Som gör något. Sådana människor tycker jag om att vara tillsammans med.

När jag hade kommit på det, och druckit ur kaffet, var det dags för optikerbesöket och när det var avklarat var jag femtonhundra kronor fattigare men också två par glasögon rikare. Femtonhundra är verkligen inte mycket pengar när det handlar om glasögon. Nästa gång blir det nog progressiva och det blir lite dyrare dock. Men det är ett tag dit. Kanske ett år, eller så. Eller ännu längre; det handlar om hur lång tid som ska gå innan jag tröttnar på att ta av och på glasögonen när jag växlar mellan när- och långseende. Än håller jag allt ut ett tag.

De nya glajjerna kommer med posten om 10-14 dagar.

Resten av dagen har jag gått och gått och gått. Jag var uppe vid Odenplan och vände. Ner igen mot söder, med tunnelbanan, sedan. Promenera från Slussen bort till Hornstull, typ, och sedan via lummiga, skuggsvala Tanto till Medis och neröver Folkungagatan och in en sväng på Cajsa Warg och så tillbaka till Ringen via Skånegatan och husen är så höga och gatorna så smala att det var skugga på bägge sidorna av gatan.

Jag var hemma igen, med alla ärenden förrättade, vid halv fyra. Då hade jag varit på gående fot i 5-6 timmar. Det känns i krångelknät nu. Trött och varm också, och jag har - bortsett från hastig provianteringstur till Hemköp - hållit mig inne hela kvällen och småpysslat. Stickat klart ett projekt jag påbörjade på tåget i måndags och påbörjat ett virkprojekt. Nej. Två, faktiskt. Ett mer seriöst som ska bli en present till någon och ett som jag snor ihop på resterna från det avslutade stickprojektet.

Nu: sängen och en bra bok.

Inga kommentarer: