måndag 16 augusti 2010

mysmåndag

Om man bara är tillräckligt uppmärksam på möjligheterna kan måndagar vara väldigt fina och mysiga dagar. En glåmig, småregnig börja-arbetsveckan-dag kan ha extra potential att vara kanonfin om man väljer att låta den vara det, just för att det kanske är lite otippat.

Jag har haft en bra och galet effektiv dag på jobbet! Roligt att träffa en del av kollegorna som börjat droppa in, även om det först är i morgon som arbetsåret startar för alla. Jag är i full färd med även lite mer detaljerad planering nu, och känner att eleverna skulle kunna få komma i morgon om så vore (två av dem kikade faktiskt förbi en sväng för att prata lite kursgrejer). Eller, kanske inte ändå; jag vill gärna hinna byta arbetsrum först och det gick inte idag. Kanske i morgon om det bara kommer lite folk som kan kånka och bära möbler.

Mot slutet av arbetsdagen fick jag en glad överraskning när gode vännen Daniel ringde. Han var i Byn på ärende å arbetets vägnar, hade en timme tills hans tåg gick och undrade om vi kunde ses för fika och lite småprat. Klart vi kunde! Så vi fick oss en trevlig fikastund på Fenix veranda i det ljumma, om än småmulna, vädret.

Nu väntar jag på att min käraste ska dyka upp så vi kan laga middag tillsammans och kramas och ha det allmänt fint. Sådär som man särskilt kan ha på måndagar, liksom.

Inga kommentarer: