måndag 2 augusti 2010

återgång till nytt liv

Sådärja. Det var de tre veckorna. Nu är jag tillbaka i saltgruvan igen. Fast... det är inte så farligt, faktiskt. Jag har roliga arbetsuppgifter som väntar och jag tar det både i mitt eget tempo och på en plats jag själv väljer. Idag har jag valt att vara på min arbetsplats. Jag har mitt material här och känner att jag också för disciplinens skull bör kicka igång på plats. Men resten av veckan har jag möjlighet att arbeta hemifrån, och det lär jag nog göra.

Jag är inte ensam här; vår kanslist började också idag. Vi är eniga om att det går lite trögt för oss så här i uppstarten men jag låter det ta den tid det tar. Tids nog får jag upp farten och sedan blir jag som en supertanker - svår att få stopp på.

Speaking of supertankers... Idag börjar Mitt Nya Liv. Mitt ordentliga liv. Mitt nyttiga och hälsosamma liv. Mitt rörliga och kostmedvetna liv. Mitt smalare liv (så småningom). Inte för att jag inte alltid är medveten om vikten av att stoppa i sig vettiga grejer och att röra på sig, men ibland ignorerar jag verkligen det mesta av vad jag vet. Jag tänker inte skriva om vikt och träningsprogram och jada jada jada här. Jag tror det är rätt ointressant. För er, that is. För egen räkning ska jag ha järnkoll. Såklart. Jag tänker inte ens ha ett träningsprogram. Jag tänker bara röra på mig. På något vis. Varje dag. Det regnar idag och kanske tar jag svängen om gymmet efter jobbet. Eller så rör jag på mig på något annat vis. Kosten får bli LCHF. Lätt att ha koll på, oerhört gott och njutningsfyllt (jag sa inte att Det Nya Livet skulle innebära späkning...) och dessutom mycket kompatibelt med vad Mannen och jag brukar äta. Hittills idag har jag stoppat i mig en mugg kaffe med en halv deciliter vispgrädde och en liten tallrik a-fil med pumpakärnor. Det sitter gott i magen, kan jag meddela.

Vad händer mer idag, då? Ptja... jag ska ju röra på mig, dårå. Och fika med raraste Catharina, efter jobbet. Får jag undan det jag tänkt tar jag med mig resten av jobbet och kör hem till min käraste igen i kväll. Annars blir jag kvar i Byn och kör ner i morgon kväll, i stället. Större planer än så har jag inte.

Nu är det dags att jobba. Studieplaner för Religion A ska göras klart och terminens uppdrag fastslås och sedan läggas upp på plattformen. Bredvidläsningsuppgifter för engelskan ska också arbetas fram. Bara att kavla upp ärmarna, alltså.


Emmaboda 2 augusti, 2010.

Inga kommentarer: