fredag 20 augusti 2010

laddad

I natt sov jag bättre. Det vill säga inte fullt så hårt som de andra nätterna den här veckan. Och jag kände mig följaktligen inte fullt så överkörd när det var dags att kliva upp. Snoozade inte ens.

Innan jag somnade igår läste jag ut Revolutionary Road. Läs- och tänkvärd bok som väcker en del tankar men som bör ha varit betydligt mer utstickande när den kom ut (när jag var ett år, ungefär) än den är nu. Jag är ändå nyfiken på mer som Yates har skrivit och tror jag ska läsa Easter Parade också. Men först har jag annat i pipeline; Patti Smiths Just Kids och Ebba Witt-Brattströms Å alla kära systrar. Och så läser jag ju Nesbø (just nu Rödhake). Till yttermera visso hittade jag en Connelly i bokhyllan, som jag tydligen inte har läst. Fallet avslutat. Det blir en bra läshöst! Som vanligt.

Vilken dag det lovar att bli, förresten! Sol och molnfri himmel! Vindstilla. Nytt fräscht arbetsrum och en idé i mitt huvud som ska få växa ut till en plan att genomföra! Gott kaffe (med grädde!) och i lunchlådan ligger avocado, tomat och sockerärter och en rejäl bit kyckling. Smarr! Träningsväskan är packad för eftermiddagens träning och det ska bli intressant att se hur det funkar att verkligen ha en träningskompis, jag som är van att alltid gå själv. Om inte annat är det bra att vi kan jaga på varandra när latheten sätter in och ursäkterna hopas! Fin Fredagsklädsel är svart klänning och dito leggings, converse (ja, jag vet... klackskor hade varit snyggare men alla mina skor med klackar som funkar på jobb befinner sig fem mil härifrån...) och röda naglar. Det verkar till och med vara en good-hair-day...

Som om inte detta räcker är min vita rosenpelargon, som står på balkongen, full av nya knoppar.


Emmaboda 20 augusti, 2010

Inga kommentarer: