onsdag 11 juni 2014

en helt vanlig kväll

Snart framme!
Ute är det så mörkt det blir så här års. Det vill säga inte särskilt mörkt alls. I grannarnas fönster lyser det trivsamt och här i köket är det alldeles tyst förutom katternas knaprande kring matskålen. Ikväll är alla tre inne. Samtidigt. Sixten ligger på mattan och slöar och de andra lär följa hans exempel alldeles strax. Själv gör jag upp planer för en rolig hösthelg tillsammans med Netti. Det blir något med musik. Och med båtåkning. Såklart.

Tidigare ikväll, efter att ha varit till Duvemåla igen (för att komplettera med bladpersilja, olivbladsruccola, rosmarin och libbsticka, samt ett par randiga hängpetunior till grindstolparna), vände jag åt sydost mot Skruvgölshägnen och en god vardagsmiddag i gott sällskap, hos Erica. Hon bjöd på en ljummen potatissallad med god dressing och stekt halloumi och till teet en smaskig rabarberkaka. Yngsta middagsgästen var lilla söta Klara, typ ett år och strålandes som en liten sol. Ute hällde regnet ner och på vägen hem såg jag både en stor hare och ett rådjur med ett ganska litet kid. När jag kom hem planterade jag om mina växtinköp till större krukor. I ösregn. Har jag bestämt mig så har jag. Jenny ringde från Malmö och vi pratade en god stund. Kärlek. Massor av kärlek. Och längtan. Saknad.

Imorgon är det student. Allt som kan förberedas är förberett. En festlig och rolig dag ska det bli. Funderar på blått, för egen del. Blått och... liten sovmorgon.

Inga kommentarer: