torsdag 26 juni 2014

throwback thursday

Ett populärt fenomen i sociala medier är att lägga upp gamla bilder, om torsdagarna. Jag undrar hur en sådan idé dyker upp? Hur eller hur är den ju lite kul och när jag, häromkvällen, satt och bläddrade bland gamla foton inför det stundande bröllopet hittade jag till och med ett och annat på mig själv, trots att jag aldrig (åtminstone inte sedan jag var 12-13...) har gillat att vara med på bild.

Här kommer en bild från min första charterturistresa, 1980. Turen gick till San Augustin på Gran Canaria och resesällskapet var mina barns far (fast det skulle ju dröja ännu ett par år innan det blev några barn) och hans bror med fru. Jag vill minnas att det var sådär kul. Roligast hade vi när vi lyckades hänga av brorsan/frun och hittade en skum bar i en halvfärdig galleria. Det var bara baren som var klar så det var en intressant stämning bland betong och skräp och byggnadsställningar och de sålde billiga drinkar som vi drack såar av. Jag minns också att den första dagen, på stranden, var det en tysk herre som trotsade varningsflaggorna och simmade för långt ut, drogs ner av strömmarna och drunknade (eller om hans hjärta stannade... han dog i vart fall) och badvakterna drog upp honom precis vid min solstol och där låg han livlös med fradga rinnande ur munnen en lång stund innan en ambulans dök upp och forslade bort honom. Och hotellgrannarna hade inbrott medan de sov. Tanten vaknade av att en man stod och rotade i hennes sängbordslåda och när hon började skrika drog han helt kyligt ut lådan och tog den med sig när han hoppade ut från balkongen... Fler minnen poppar upp, ur detta enda foto, men jag släpper det.

En gång i tiden var jag blond. Alldeles av mig själv.
Jag jobbar vidare på min "löpträning". Igår var första gången (enligt mitt program, dårå) som jag skulle springa 10 minuter i sträck. Knät samarbetade fint, så efter att sedan ha gått ett par minuter tog jag fem springminuter till. Jag vet. Jag skulle ju följa programmet strikt och inte falla för frestelsen. Balans och all that jazz... Men det var en så fin kväll och jag tog det lugnt och nätt och det var bara så himla kul! Ser redan fram emot nästa pass, som får bli i morgon!

Nu blir det jobb och sedan en vända till gymmet, i eftermiddag, innan jag får långväga finbesök, minsann! Bra dag. Nu igen!

Brass In Pocket - The Pretenders (visst kom den 1980..?)

Inga kommentarer: