måndag 16 juni 2014

sommarlov? ånej.


Nu återstår, för de flesta av arbetskamraterna, bara tre dagars arbete innan en lång och välförtjänt, ledighet tar vid. För mig, och tre till, är det dock tre veckor kvar till semester. Sommarskola, alltså. Det blir bra. Jag har en plan och får ändå fem veckor av total egentid innan nästa läsår börjar.

Idag ska jag träffa sommareleverna på förmiddagen, ute i Mundekulla, och eftermiddagen är utvärdering och sånna goa grejer (fika, till exempel), med arbetslaget. I kväll blir det sommarfest hemma hos en av kollegorna. Ibland är vi här men i år har någon annan trätt in och det tror jag kan bli himlans mysigt! Av mig har värden önskat bidrag i form av en kaka, så det fixade jag igår kväll.

Det fina med dessa sommarmorgnar är att öppna altandörren ut mot det svala, fräscha. Katterna springer ut och jag går omkring och vattnar och myser. Flyttar på någon kruka, rättar till en stol eller bara står och hänger vid altanräcket med en kaffemugg och filosoferar om just ingenting alls. Tänker igenom dagen och liksom bara är, en stund.

Inga kommentarer: