fredag 27 juni 2014

friday morning, park lane

Tomater in the making!
En vacker morgon i Byn är det. Torsten är ute och smyger. Igår, när jag avrundade mitt morronkaffe, kom han galopperandes förbi köksfönstret med en stor fågel i munnen, jagad av två andra. Troligen en unge som höll på att lära sig flyga. Han dök in i skydd av syrénbuskaget och kanske fick han sig ett skrovmål. Naturens lag, liksom, och inget jag bekymrar mig om. Det är mer härligt att se en institutionskatt leva upp, bli vacker och spänstig och njuta ett Riktigt kattliv!

Citrontimjan
Bekymrad är jag däremot för Sixten som inte riktigt är på banan. Han äter och dricker och går på lådan men han går väldigt stelt och försiktigt och ligger mest och vilar. Nosen är kall och våt så någon feber har han inte, i alla fall. Jag får klappa och lättmassera hela honom och inget är jättesvullet eller verkar brutet, men kanske har han stött sitt lilla ben när han hoppat? Eller varit lite för nära en bil? Han verkar inte sämre idag än igår, så jag avvaktar med veterinärbesök. Men oroligt är det.

Malin är här nu. Torsdagskvällen (eller fredagsaftonen, om en så vill) blev samtal och mat och lite skratt och katter och ett par glas rött. Vänskap, helt enkelt. Okomplicerat. Fint.

Och idag är det ju... fredag! Det gillas!

Inga kommentarer: