måndag 5 juli 2010

biblioteket

Jag känner mig alltid hemma på bibliotek, alldeles oavsett om jag är där för första eller hundrade gången. Vi har ett fint bibliotek här i Byn. Jag nyttjar det så mycket jag kan. Idag lånade jag en bokbok av Katarina Wennstam, Dödergök, och en ljudbok; Q & A av Vikas Swarup. Den senare har filmatiserats och är superkänd som Slumdog Millionaire. Jag tyckte om filmen, men har fått veta att boken ska vara så mycket bättre att jag vill höra den, helt enkelt. På engelska, givetvis. I original heter den alltså Q & A och jag började lyssna redan på väg hem. Den känns lovande, uppläst med en tydligt indisk accent.

3 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Oh, läs Smuts först, om du inte läst den redan. Wennstam alltså. Den och Dödergök är bäst, Alfahannen tyckte jag själv var mycket mer tantsnuskig än de första.

Och vill du läsa kriminalromaner med tanke bakom så läs gärna Arne Dahl som jag nyss upptäckt, om du inte läst honom (han är inte ny, jag hade bara totalmissat honom). Dahl har ett mycket roligare språk också, riktigt finurligt på sina håll.

magda sa...

Arne Dahl har jag läst lite av. Gillar honom.

Jag vill läsa Wennstam skönlitterärt, eller vad man nu ska kalla det; annars har hon ju skrivit sådant som är mycket tungt och tänkvärt.

Smuts får jag ta sedan. ;)

Caligula sa...

Slumdog Millionaire är en underbar film! Dock inte läst boken... :-)