torsdag 8 juli 2010

nedräkning

Det hjälper inte mycket att snyfta över att behöva arbeta ytterligare tre veckor, när kollegorna gått på ledighet. Så jag ställde helt enkelt in mig på [hårt] arbete, drog på mig spikskorna och satte igång. Dagarna har bara runnit undan och jag har inte haft tid att fundera så mycket över hurpass långt det kan vara kvar till min semester. Långa har de också varit. Jag begränsade dem tidigt i morgonändan; inte vara på jobbet före åtta! Och helst inte hem senare än fyra, vilket har fungerat de flesta dagar, om än inte alla.

Och... de sena eftermiddagarna, de ljusa kvällarna och de soliga och fina helgerna har varit helt mina egna! Jag har njutit av sol och ett par sköna bad, av närheten till min käraste, av samvaro med goda väninnor och med i alla fall ett av mina barn, och jag har stickat och pysslat och läst en hel del böcker redan. Så min sommar är riktigt okej, faktiskt! Och det är klart... ännu bättre blir den ju i morgon eftermiddag, när jag slänger in packningen i bilen och kör söderut och känner att jag är ledig! Första "aktiviteten" blir en mindre road trip, västerut!

Men än är det alltså två dagar kvar att arbeta. Jag fyller på min kaffemugg och lyssnar på P1-morgon (och jag har mycket svårt för att ömka Littorin som snyftade i Almedalen igår - ger man sig in i leken får man väl tåla den?), medan jag ströläser DN på nätet och stickar ett par varv på mitt senaste projekt; en färgglad tubsjal i mohair, till mig själv. Igår avslutade jag sjalen till Matilda, och den blev mycket vacker - hon har sinne för färger! Jag har gjort en sjalnål, med ett turkost glashjärta, som hon kan använda till den också:




Emmaboda 8 juli, 2010

Inga kommentarer: