onsdag 28 juli 2010

om att slacka

Det tycker jag om. Att slacka, alltså. Jag är ingen riktig slacker (därtill har jag en alltför hög arbetsmoral) men det hindrar inte att jag blivit rätt bra på det. Särskilt om jag får slacka med gott samvete. Och det får jag. Dels får jag det för mig själv; jag har diskat, bäddat, tvättat och gjort klart mina sysslor i garaget för idag. Dels får jag det för Mannen. Han skulle inte höja på ögonbrynen, säger han, om jag så aldrig lyfte ett finger för att greja med honom därute. Så med det där goda samvetet sitter jag i soffan med laptopen, stickningen och sluttampen av Håpas du trifs... och dricker en mugg te och slölyssnar på P1.

Jag slackar - alltså är jag.

3 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Jag tror det är mycket nytigt att kunna slacka, totalt slappna av och bara såsa runt en period under sommarsemestern. Sen behöver det inte ha något att göra med hurdan man är till vardags, eller rättare sagt, om man är sådär "ordning och reda" och sköter saker ordentligt i vanliga fall så blir det ju lite som en on/off-knapp att kunna unna sig att släppa den biten, Gott!
Jag har fått lära mej av mej själv att jag mååååste våga göra ingenting, tänka bort alla måsten och borden och inte känna efter om det är något som kanske borde fixas...
Allt för många människor i vårt land behöver ju tyvärr semester efter semestern då de stressat runt och aktiverat sig och sin familj å varit sååååå jäkla duktiga.

ANNAANNA sa...

Jo... nybörjarkit för papperspysslare, Ja det finns men... ofta tycker jag inte att de är bra, det är undermåligt material och kostar skjortan å så kan man inte alltid välja sin favoritfärg... Det allra bästa är egentligen att hälsa på någon som redan håller på och prova med den personens grejer (synd att du bor sålängt bort för i min pysselvrå hade du absolut varit varmt välkommen)och fått lite goda råd och instruktioner på samma gång.

Näst bäst är att få hjälp att plocka ihop ett kit med blandade saker i en butik och få veta vad man gör med allt av någon som jobbar där. Du nämnde Panduro, det är jätteolika hur mycket personalen i de butikerna kan om allt de säljer, utbudet varierar massor med, en del butiker har inte så mycket pappersjox (Panduro är dyra jämfört med andra pysselbutiker på det mesta de för men en del fint/vettigt material finns i deras utbud)...

I Karlskrona finns Simsalabim på Ronnebygatan (en rätt ok butik inget jätteutbud dock),men annars är det rätt tomt på papperspysselbutiker i dina trakter.
Det finns massor av bra webbshopar att köpa papperspysselgrejer men vet man inte riktigt vad man behöver så är det kanske inte optimalt.

Sen finns ju en annan lösning... om ma mailar sin nya adress till någon papperspysslare man kanske känner så är det ju möligt att ett startkit kan dimpa ner i brevlådan....

En vass och bra sax har du säkert bland dina garner, en skärmaskin, bra och smidigt att använda finna på ClasOlsson eller liknade och en flaska vitlim har du säkert det med.

magda sa...

Du är så klok, så klok, Anna! :)

Panduro är ju dyra överlag, så jag ska kolla in Simsalabim, men även mejla Någon Pysslig Person min adress - kanske har denna person lite krafs över som en amatör kan använda att öva sig på... ;)