torsdag 22 juli 2010

fest

Det var fest här igår. Mannen fyllde år, och en av hans söner gjorde detsamma dagen innan (Johanna hade dessutom namnsdag, men det blev ju mer som en bonus för henne... och den alltid lika uppmärk- och omtänksamme Mannen presentade henne med en bok!).

Trädgården fylldes efterhand av familjemedlemmar i de mest skiftande åldrar och varianter och lite annat "löst" folk. Samt två Parson Russelterriers. Det var kakor och bullar och tårta och kaffe och bål och kall öl och grillade spett och heta såser och sallad och baguetter och vin och mera öl och samtal och skratt och några enstaka nattgäster. Spontan musik och sång blev det också. Väldigt trevligt blev det!

Idag gör vi dock inte många knop. Jag var uppe ganska tidigt och skjutsade Johanna till Byn, varifrån hon tog tåget västerut, kollade min post och gjorde ett fynd i en sickenhundbutik (en Thermos Nissan... Mannen har en likadan - som är helt suverän - och den kostade över femhundra spänn på NK, för 25 år sedan... - jag gav 20 för min! Hoppas den funkar också!). Sedan körde jag hemåt. Vi hjälptes åt med lite disk och undanplockning även om Mannen hunnit med det mesta medan jag var ute och körde och sedan slöade vi i soffan, och irriterade oss på smaklösa hus i Florida (En plats i solen, tror jag programmet heter) tills vi gav upp och tog siesta några timmar.

Det är lite kris nu, med värmen och torkan. Det är för lite vatten i brunnen och pumpen vill inte fungera som det är tänkt, då. Sådana problem har man inte i stan. Å andra sidan har man sällan stor insynsskyddad tomt, stora boytor och spännande djurliv, heller. Till avdelningen spännande hör både humlan som stack mig i långfingret i förrgår kväll och vildsvinet som en av våra gäster krockade med på väg hit på en liten kvällsvisit igår.

Jag har förresten läst ut Push. En sådan där bok som bara fastnar. Som kommer att finnas kvar i mitt system. Länge. Men jag ska inte se den på film; sådant brukar vanligtvis leda till stor besvikelse. Nu har jag börjat läsa Susanna Alakoskis Håpas du trifs bra i fengelset. Så många böcker! Så lite tid!

Värmen är tryckande idag. Luftfuktigheten extremt hög. Det gör inget. Om man håller sig blick stilla. I samma ögonblick som man rör på sig, om så bara för att sträcka ut handen efter ett glas kallt vatten, börjar svetten rinna. Lösningen är kanske ett väldigt långt sugrör?


Björkeryd 22 juli, 2010

2 kommentarer:

Caligula sa...

Jag lyssnade på Dio-låten "Push" när jag började läsa! Sätter sig den med! "Håpas du trifs bra i fengelset" kommer du att älska! Gjorde iaf jag! :-)

magda sa...

Ja, jag tror jag kommer att gilla den! :)