onsdag 28 juli 2010

lite av varje

De här dagarna är vi bara hemma. Det är i och för sig inte så bara. Mannen snickrar för fullt på garaget och nu börjar det verkligen gå framåt. Fönster och dörrar är på plats! Jag har satt fast de där näten runt om, men orkade inte plåta det hela. Det blev lite läbbigt en stund igår, då jag upptäckte att jag stod högst upp på stegen och hade ett aktivt getingbo i brösthöjd, ungefär. Ett par sura getingar var på inflygning (de verkade måttligt glada över det slambang vi åstadkom) och jag lyckades andas sakta och försiktigt kliva ner steg för steg utan att trassla in mig och därmed ramla över en stor såg som stod där och som jag inte orkat flytta. Lyckligtvis blev jag inte stucken och boet var inte så stort. Mannen a k a The Wasp Terminator utplånade dem på kvällen.

Så idag avslutade jag det jag påbörjat. Och småassisterade - fast mest tittade jag bara på - medan dörren sattes på plats. Sedan diskuterade vi dörrfoder och sådana grejer. Det är liksom trevligt att bli inkluderad i sådant, även om jag inte är mycket till snickare.

(Supersmarrigt snabbmellis!)

Men just nu gör jag inte mycket mer än att kolla in senaste avsnittet av In Treatment på SVT Play. Jag har en tvätt som hänger ute till tork. Jag har ätit en knäckemacka och bläddrat igenom dagens BLT. Där finns ett sommarkryss att lösa, men jag väntar tills senare i eftermiddag - det är roligt att lösa det tillsammans.

Jag har pratat med min chef också. Han ringde och bad om ursäkt att han störde på min ledighet, men hur skulle jag ställa mig till att eventuellt undervisa en klass i psykologi och filosofi, nästa läsår. Jag blev rätt ställd. Visst finns det lite av filosofi i min utbildning (religionsvetenskapen) men knappast tillräckligt för att kvalificera mig för att undervisa i det. Jag sa att jag visserligen anser att allt går att lösa och att jag gillar rejäla utmaningar, men att det samtidigt ju måste bli kvalitet på undervisningen, för elevernas skull. Och därför vore det nog bra om detta kunde lösas på annat vis. Vi får väl se vad som händer. En annan intressant aspekt är ju hur två timmar till ska kunna knôkas in i mitt redan överfulla höstschema? Nå. Det åååårnar sig nog.

I bilen ligger förresten ett litet cafébord och två stolar som vi köpte igår. Jag tror jag ska ta och öppna lådan och kolla att allt är intakt och komplett. Och så ska jag kolla att mitt tält är helt och fint; det drar ihop sig till ett par dagars campingsemester!

Vanemässigt skulle jag vilja sätta på en kanna kaffe också, men jag tror det får bli te i stället. Jag har verkligen för avsikt att dra ner på koffeinintaget. Och så ska jag sticka vidare på min röda korv. Det börjar bli seriöst tråkigt att den inte blir klar.


Björkeryd 28 juli, 2010

Inga kommentarer: