måndag 20 juni 2011

kickstart

Idag börjar sommarskolan. Jag är taggad och känner mig ganska väl förberedd. Så förberedd man nu kan vara inför mötet med nya individer i en ny gruppkonstellation. Jag tänker att det kommer att bli bra!

Som uppladdning dricker jag mitt goda morgonkaffe och begrundar, med hjälp av morronteve, situationen i Grekland. Kanske blir det en ny finanskris om de inte lyckas lösa sina bekymmer och därför måste ställa in betalningarna. Frågan är väl om det kan tillåtas. Time will tell. Andra, mer närliggande, bekymmer handlar om barnfattigdom här hemma i vår egen trygghet. Det är lätt att slå sig för bröstet och tycka saker om grekernas sätt att sköta sina pengar, men hur sköter vi vår egen ekonomi? Hur kan det få finnas fattiga barn mitt i vår välfärd? Barn, och ungdomar, som måste avstå simskola eller glass eller endags fotbollsläger - för att inte tala om semesterresa eller ridläger - för att kunna ha mat på bordet...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sommarskola! Jag blev tillfrågad men tackade nej. Föredrat 8 veckors semester.

magda sa...

Jag jobbar gärna. Hinner ju semestra 5 veckor ändå. :)

Babsan sa...

Trist att se att du funderar extra på barnfattigdomen just nu.

Inte för att den inte är värd tanke eller försökt till åtgärd, utan att det visar att även du styrs av topppolitikers och medias val av dagsordning.

För det är så den funkar... med 3E breda skott (ekonomi, elände och evololution)... så fångar man de flesta som kan tänkas tänka tanken på annat än vardag.

magda sa...

Babsan> Visst finns det på PK-agendan. Men jag påminns om detta varje år, då vi pratar med eleverna kring planer för sommaren... och märker att många bara ska vara hemma... med familjen... göra bara sådant som inte kostar... och sedan kommer de tillbaka till hösten... lite tunnare än de lämnade oss...