onsdag 29 juni 2011

myggjävlar

Mannen kom och hälsade på igår. Efter middagen gick vi en tur runt Grimmansmålasjön. Vacker och lite speciell natur där och sjön låg spegelblank i kvällssolen. Tyvärr gick det inte att stanna och riktigt njuta och ta in allt det vackra, eller plocka smultron och blåbär för den delen, eftersom de bitvis sanka partierna runt sjön verkar vara inte bara barnkammare för myggorna utan dessutom gynnsamma för deras tillväxt - de var stora som små helikoptrar och aggressiva, därtill. Om myggor tycker jag inte.

Jag tror vi mötte en geocachare, också. Jag vet att det finns några "skatter" gömda där (fast jag hade inte med mig GPS:en eftersom jag inte laddat den med de koordinaterna) och varför knatar man annars omkring med en plastficka i handen? Jag tänkte att han nog hade lite ledtrådar etc utskrivna. Eller... så inventerade han myggbeståndet. Då hade han att göra. En annan, mindre myggynnsam dag ska jag ta med mig GPS:en och leta lite, jag också.

Idag ska det bli en riktigt varm dag. Jag har dragit ner persiennerna så jag slipper komma hem till en bastu. Dessutom har jag redan hunnit diska och gå ett snabbt varv med dammsugaren så att här ser lite presentabelt ut. Möte med ninjorna här, efter jobbet. Jag tänker att vi ska sitta ute på altanen. Inte en enda mygga har siktats här än, i år. Huset ligger lite högt och fritt och jag tror det bidrar. Ännu en fördel med Mi Casa.

Nu: påfyllning av kaffet och möjligen också anläggande av lite make-up.

Inga kommentarer: