torsdag 16 juni 2011

såååå söta...

Frågan är om inte studenter är sötare än ettakluttare, egentligen. Lika glada och tillitsfulla inför Livet som de var inför skolan för en sisådär tolv år sedan. Fina vita klänningar. Skyhöga klackar. Högtidliga kostymer. Lila plastpåsar. Och vita mössor. Det må så vara att Studenten nu inte är vad den var förr i tiden, men det är ändå så att den vita mössan gott kan få representera tre år av bitvis mycket hårt arbete.

Lunchen tillsammans med avgångseleverna var trevlig - inte minst som jag till bordet fick en av de där eleverna som kommit mitt hjärta lite närmare. H*n avslöjade att h*n faktiskt sparat det mail jag hade glädjen att få skicka till hen för en knapp månad sedan. För att det gjorde hen så glad och överraskad och för att ta fram och läsa ibland när självförtroendet kanske sviker.

"Hej!

Nu har jag rättat din tenta i ReA. Du drog ihop 53 poäng vilket egentligen är ett G i det allra högsta skiktet (du hade behövt 58p för VG).

MEN... i VG/MVG-delen visar du prov på så många av de kvaliteter (som att dra slutsatser, resonera mycket genomtänkt, göra jämförelser, och ställa egna frågor) som ingår i kriterierna för de högre betygsstegen att jag helt enkelt inte kan bortse från detta. (Du klockade t ex full pott på de två sista 10-poängsfrågorna!)

Så... ditt betyg i kursen blir VG!

BRA JOBBAT! GRATTIS!
(Och... vad var det jag sa, va'? ;))))

Vill du kika på tentan innan den arkiveras så får du titta förbi mitt arbetsrum i veckan!

Ha en fin helg!

/Magda"

Innan tentan hade eleven sagt till mig att h*n var övertygad om att inte ens nå gränsen för G. Ibland är det så himla skönt att få sista ordet! ;-)

Efter jobbet var det möte med ninjanätverket och sådan telefonsamtal med Mannen. Nu får det bli bingen. Imorgon är en ny dag - och då ska vi vinka av ettorna och tvåorna!

Förresten... Pengarna från det misslyckade GPS-köpet sattes tillbaka på mitt konto idag. Jag lät dem bara studsa ut igen; beställde en likadan från en annan leverantör!

Inga kommentarer: