onsdag 1 juni 2011

not that much raping or pillaging

Idag ställde vi färden mot York. Vi hann med en visning av pågående utgrävningar i centrala York, vid Hungate, och sedan Jorvik Viking Centre som var en riktigt bra museiupplevelse. Därutöver gick vi några timmar och bara strosade runt på stan. Eleverna gick på olika håll och det gjorde vi lärare också. Roland, Susanne och jag var på en "mission" eftersom Roland hade ett par, tre cachar att ta och vi alla tre ville dricka god öl. På Old White Swan hade de den godaste och bittraste ölen hittills - Jaipur. En Indian Pale Ale från Thornbury. Det fiffiga med den puben, bortsett från att de enbart hade en massa ölsorter jag inte sett tidigare, var att vi fick smaka på några olika sorter innan vi beställde. Jag måste säga att det var ett synnerligen civiliserat sätt.

Innan hemresan besökte vi York Minster. En helt fantastiskt katedral! Jag har sett någon större, men ingen vackrare! Som av en händelse övade en av körerna och det lät fanimej som änglasång. Eteriskt... sakralt...

Jo... jag har tagit min första cache idag! Vid den här kyrkan:

Någonstans står nu mitt namn på en liten pappersrulle i en magnetförsedd filmburk. Spännande!

(Uggla vid Cuppergate)

Efter middagen gick jag, Susanne, Roland och vår engelske (egentligen irländske) kollega Patrick till The Cask, här "hemma" i Scarborough, för att lyssna på ett galet tajt och kompetent bluesband - WT Feaster Band. Sjuuuukt bra, helt enkelt.

Nu måste jag sova. Imorgon går reveljen kl 6 för dusch, frukost och studiebesök.

(Ingen kyrka, utan ett café!)

2 kommentarer:

ANNA sa...

York!!!en av de platser som står på min "skulle väldans gärna vilja besöka"-lista...

Vilken trevlig resa ni verkar ha.

magda sa...

Det är så fint där, Anna! Vi åker dit imorgon igen.