måndag 27 juni 2011

kul på hjul

Jag står fast vid min tanke från igår; något måste göras. Alltså soffade jag en stund efter jobb, tandläkare och lite ärenden i väntan på någon slags kvällssvalka. Jag velade lite kring huruvida jag skulle dra till gymmet eller hoja ut på tur på bygden. De kringelikrokiga och backiga grusvägarna runt Byn vann den ronden och efter att ha ifört mig lämpliga träningskläder och rättat till cykelkedjan, som hoppade av häromsistens och sedan har trasslat till det med växlarna, så gav jag mig av på en tur.

Tanken var att ta det lugnt och kajka fram i godan ro men så funkar ju inte jag. Det är bara jävelfart som gäller. Så jävelfart blev det. 15 km på 45 minuter kanske inte är ett hastighetsrekord - såvida man inte tar med i beräkningen just de kringelikrokiga, backiga och grusiga vägarna. Det bör man göra. De är inte särskilt lättcyklade, om man säger. Men härliga! Det doftar underbart av grankåda och klorofyll och hästar. En överkörd ormslå såg jag. Och en levandes. Det var nära att den också förpassats till de sälla jaktmarkerna, men jag hann gira undan.

Att träna gör underverk. Jag är på betydligt bättre humör än jag var igår - eller bara för ett par timmar sedan, för den delen. Nu blir det en dusch och en kopp te och lite läsning i skönaste altanfåtöljen. Jag var inom biblioteket tidigare och lånade bland annat Kajsa Grytts Boken om mig själv, tillsammans med Harper Lees To Kill A Mockingbird, Doris Lessings Katter (som lär vara något av det bästa hon skrivit!), Stefan Arvidssons Draksjukan: Mytiska fantasier hos Tolkien, Wagner och de Vries samt en fetingbok som heter Stora boken om katter. Tidig läggning. Jag såg till min lycka att den tredje säsongen av In Treatment börjar ikväll. Äntligen! Men orka hänga uppe till så sent. Jag får kolla den på SVT Play, istället, imorgon.

(Inte dagsfärskt foto - inget vin ikväll!)

Inga kommentarer: