fredag 8 april 2011

fint!

Hur kunde det bli fredag så här snabbt? Nå. Jag klagar inte. Fredagar är Fina grejer! Den här fredagen är inget undantag, efter vad det verkar! Soligt, bara lätta moln och vinden har avtagit. Kjol och tröja ton-i-ton idag (beige), svarta strumpor och skor med klackar. Det är banne mig VÅR!

Detta firar jag med... kaffe!

Gårdagens guldkanter blev förmiddagsfikan på Fenix med Catharina och träningen med Anna efter jobbet. Jag får se vad som kan få guldkanta den här Fina Fredagen.

Maciej Zarembas artiklar lämnar mig ingen ro. Jag blir mer och mer övertygad om att staten borde ta tillbaka ansvaret över skolan, på något vis. Jag tror det skulle göra skolan mer likvärdig för många fler! Många kommuner är uppenbarligen inte kapabla att verka som vettiga huvudmän för skolverksamheten, antingen det handlar om ekonomi eller visioner. Eller ren kunskap, för den delen, om vad skolan egentligen är och betyder. I detta lotteri kan jag ändå känna att jag dragit en vinstlott, som det är nu. Jag råkar arbeta på en trivsam arbetsplats och kan känna ren och skär arbetsglädje så gott som varje dag! Men det förtar inte den känsla av obehag, maktlöshet och frustration jag känner när jag studerar Zarembas skriv. Läs själva! I synnerhet den första artikeln får håret att resa sig i nacken på mig.

Här är lite mer skriv, från torsdagens DN, för den som bryr sig. ;-)

Inga kommentarer: