lördag 30 april 2011

parkgatan chainsaw massacre

Mannen kom hit igår kväll. Mys med grillning och samtal över vin och tända ljus. Soft och fredagsfint.

Men idag var det andra bullar! Upp [någorlunda] tidigt och dricka kaffe och frukostera och sedan hämta gallersläpet jag hyrde igår. Tanken var att köra till Kalmar och köpa en kyl/frys på Mediamarkt men de rackarna hade givetvis inte alls kvar priset på det jag kollat in. Själva kylen/frysen fanns, men för tvåtusen fler kronor. Och jag kan vara en enveten jävel. Så jag köpte mig ett på tretti.se - ungefär till det maxpris jag från början bestämt att det fick lov att kosta. Det blev till och med 95 spänn billigare och dessutom gratis hemfrakt.

Men det fanns ju annat att roa sig med. När jag köpte Huset bestämde jag att jag skulle ta väck de där gröna sakerna som skymde större delen av mitt vardagsrumsfönster. Någon slags en och en cypress och jättetrasiga hittepåjärnekar. Och en likadan buske som stod i vägen mitt i gräsmattan. Samt ett halvt dött päronträd på baksidan. Och eftersom Mannen gillar motorsågning så vill jag ju verkligen inte hindra honom från att ha roligt! Tvärtom!

När vi kom ut på förmiddagen såg det ut så här på framsidan.

En timme senare såg det ut såhär...

Och sedan stod det inte på förrän det såg ut så här.

Här vilar nu allt skrafs han sågat ner och sådant som jag passade på att ta med sekatören.

Nu återstår att fundera på vad som kan tänkas trivas på den rätt skuggiga framsidan.

Kanske det ändå blir en rönnsumak? Några fina små buskar eller perenner - och så marktäckare?

Dagens fynd (jag så det igår, men artbestämde det idag) är absolut helt underbart! En... PION! Jag som älskar pioner och gärna vill ha många! Det ska bli spännande att se hur den kommer att se ut när den börjar blomma!

Gårdagens fynd hämtade vi för en stund sedan: 12 kvm vitlaserad ekparkett (Forbo Forshaga, 3-stavs) till gästrummet. Hittade det på Blocket i torsdagskväll för 1100 kråner och slog till direkt. Nypris: 4800... ^^

Nu lagar Mannen middag. Det luktar försmäktande gott och jag är galet hungrig. Resten av kvällen får nog lov att bli väldigt stillsam. Kanske en film, rentav..?

4 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

PIONER! Vill ha! Vill ha! Vill ha!
Men jag får hålla mig till grönsaker i år, som jag sagt. Dessutom ha rjag fortfarande inte fått upp något staket så frågan är väl om ens grönsakerna får vara kvar för älgarna. Vi har älgbajs i trädgårdens alla hörn och kanter :-)

Men så fint det blev utan de gröna fanskapen framför vardagsrumsfönstret! Gratulerar! :)

Anonym sa...

Jag skall beställa en rosa luktpion och sedan en gul buskpion. Skall bli spännande för den vissnar tydligen inte ner till hösten. Skall bara komm apå vart jag skall sätta den. Vi tog även bort en av de där jättebuskarna mot grannen. typ 15 kvm mer tomt och 5 ! kärror till valborgsbrasan. Nu skall det bli lite mer välartade buskar och träd där. / Malin

magda sa...

Pioner!!!!!!!!!!!!

Lilla gumman. sa...

Peee-oner å de då va!