fredag 1 april 2011

höst

Första april idag. Men... det känns som höst när jag kikar ut genom mitt köksfönster. Jag får påminna mig om att jag hittade några fler krokusar i trädgården igår.

Jag funderade på om jag skulle lura mina elever med något roligt idag, men jag tror jag avstår. Såvida jag inte får någon ingivelse i stunden. Förra året gav jag en klass en skrivning i engelska. Överst på den stod det att de skulle läsa igenom all information innan de började skriva. Gjorde de det? Nej, det gjorde de inte. Men hade de gjort det hade de sett den sista raden... och förstått att jag bara skojade med dem. Hehe... Möjligen är detta s k "lärarhumor" men det var hejdlöst roligt att se deras miner...

Jag smyger nu på morgonen. Vill inte väcka Jenny som sover så gott däruppe. En sovmorgon är henne väl unt, hon som kliver upp fem varje morgon, annars. Tända ljus i fönstret och nyheter på P1-morgon. Fin Fredag. Jag tänker bara låta den hända, liksom. Efter jobbet går vi väl och handlar något gott till middag och om vädret tillåter skulle jag gärna ta en långpromenad uppåt skogen. Eller så sticker vi till gymmet? Vi får se. Kanske hänger vi bara inne och myser. "Låta hända" var det, ju.

Reportage och diskussion på radion kring svenskar som tröttnat på vårdköer och åkt utomlands och köpt sig ett organ av någon fattig sate som inte ser sig ha något annat val än att sälja en del av sig själv, för att överleva. Organtrafficking. Äckligt är vad det är.

Inga kommentarer: