tisdag 26 april 2011

smittad

Jag är på jobbet. Det fanns helt enkelt inga andra möjligheter att lösa det för några elever som hade tenta att skriva. Munta i morgon.

Johanna är hemma. Hon har varit synnerligen rastlös det senaste dygnet och det smittar av sig. Jag blir nervös fast jag vet att hon varken kommer att missa tåg till Kastrup, flyg till Schiphol, mötande kompis eller anslutande tåg till Utrecht. Snart är den sista eleven färdig med sin tenta. Då drar jag hem på stört. Så kan vi vara stissiga tillsammans, Johanna och jag. Igår hade vi åtminstone att göra; tvätta bilen, handla, tvätta, väga resväskor, blondera, läsa, grilla och sånna goa grejjer. Idag blir det mest att vanka omkring och vänta på att det är dags att köra ner till stationen (ja, jag bor väldigt nära men hennes väskor är tunga så varför dra dem en endaste meter mer än nödvändigt en dag som denna?).

2 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Kirskål och dessutom Mållor som växer överallt i trädgådar etc går finfint att äta.

Stuva, ha i gratänger/grytor/soppa osv... funkar jättebra.

Jag har en gammal bok som heter "Kan man äta sånt" av Inger Ingmansson, en hel liten kokbok med bara ogräs. Den borde gå att hitta på större bibliotek.

magda sa...

Den ska jag leta upp! ;9